Discover the finest spaces
Delen

Circuit Zandvoort stoomt zich klaar voor Grand Prix 2021

Hier en daar liggen wat stukjes zwart rubber van autobanden. Medewerkers rijden af en aan op elektrische stepjes, oranje fietsen of zelfs per skeelers over de baan. Stijlvolle hospitality ruimtes worden klaargestoomd voor het grote publiek. De zon schijnt en ondanks de harde wind, ligt Circuit Zandvoort er prachtig bij. Het is amper voor te stellen dat dit terrein er een aantal maanden geleden heel anders uitzag. Het immense team van Grand Prix Nederland werkt keihard toe naar aankomend weekend. Op vrijdag 3 september begint het grootste evenement in tijden, met als ultieme klap op de vuurpijl voor veel raceliefhebbers de race waaraan onder andere Max Verstappen meedoet. Greater Venues neemt jou alvast mee voor een kleine sneak preview van het terrein! 

Bekijk hoe het circuit wordt opgebouwd:

Historisch

Het is 36 jaar geleden dat de Grand Prix in Nederland werd gehouden. Ook toen mocht Circuit Zandvoort de race hosten en het gevoel van die racehistorie merk je aan alles als je over het grote terrein loopt. Onze begeleider stelt voor om de rondleiding lopend te doen, maar de fiets wordt wel even overwogen. Het terrein is immers ontzettend groot en een ander vervoersmiddel dan de benenwagen is voor de vele medewerkers geen overbodige luxe.

Zodra we zomaar de baan opstappen, lijkt het alsof er zo een raceauto de bocht om kan komen rijden. Dat is natuurlijk niet zo en we wandelen richting de arena, waar het publiek uitzicht heeft op een technisch gedeelte van de baan. “Er is tijdens dit event echt over alles tot in de puntjes nagedacht. Daaraan kan je wel merken dat dit zo’n grote productie is. De dixies zijn bijvoorbeeld helemaal weggewerkt, zodat je die niet hoeft te zien!”

Maanden werd er gewerkt aan het circuit:

Hospitality ruimtes

“Besef je, dat dit er gisteren nog niet stond,” wordt ons verteld, als we in een grote stijlvol aangeklede ruimte staan. Er hangen planten aan het plafond en alles is ingericht als een luxe bar. Bedrijven en andere zakelijke partners kunnen tijdens het event terecht in het hospitality gedeelte van het terrein. Dit is een perfecte plek om gasten te ontvangen en samen het unieke racespektakel te volgen. “Na een borrel kunnen de bezoekers vanuit deze ruimtes naar de tribunes waar ze een plekje hebben gekregen.”

Dat de organisatie van dit event tot in de puntjes voorbereid is, is wel duidelijk. De snelheid waarmee alles wordt opgebouwd is groot. “Ze werken in shifts en zijn 24 uur per dag aan het bouwen. Na het event wordt alles ook weer afgebouwd en blijven alleen de originele onderdelen van het circuit staan, zoals de vaste tribune bij de start en finish. De tribunes die ernaast staan bijvoorbeeld, zijn voor dit event extra neergezet en gaan dus ook weer weg.”

Max Verstappen reed op 4 maart alvast een openingsrondje op het circuit:

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen kan slechts twee derde van de capaciteit gebruikt worden. In eerste instantie waren er 105.000 toegangskaarten per dag, maar dat is nu teruggedraaid naar 65.000. Dat je eigenlijk overal wel een goed zicht op de baan hebt, wordt enthousiast bevestigd. “In de arena zit je aan een hele technische bocht, dat is weer heel anders dan als je aan de start en finish zit. Gelukkig hebben we 22 enorme schermen waar de hele race voor iedereen volledig te volgen is.” De baan is uitgerust met veertien bochten, allemaal anders en uniek. De Tarzanbocht is de eerste na het rechte stuk van het circuit en de meeste bekende bocht.

Dat de Grand Prix doorgaat is voor alle betrokkenen en Circuit Zandvoort een waar geschenk. “Iedereen die hier nu aan het werk is, komt uit de evenementenbranche. Het is fijn om mensen weer te zien en echt iedereen is vrolijk. De sfeer is ontzettend goed en daar ben ik blij om!”

Logistiek

Om de aanvoer van het publiek zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er verschillende parkeerterreinen buiten het Zandvoort Circuit gerealiseerd. Je parkeert hier je auto en neemt een van de pendelbussen naar het terrein. Ook met het openbaar vervoer zit je zo op je plek aan de baan. Vanaf Zandfoort station is het een kwartiertje lopen en ook met de touringcars die vanuit meer dan 275 opstapplaatsen in heel Nederland vertrekken. Onze collega’s van 538 leggen je in onderstaande video uit hoe jij het beste op het circuit komt!

Hoe kom ik in Zandvoort?

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.