Discover the finest spaces
Delen

Champagne proeven tijdens je event bij plop-up proeverij van Bubbels & Bruis

Champagne importeur Bubbels & Bruis opende onlangs zijn eerste locatie in het centrum van Amsterdam. Hier kun je de hele maand december vijf soorten champagne proeven. Een leuk team- of bedrijfsuitje dat bovendien te combineren is met een meeting of ander soort event. De plop-up proeverij is namelijk niet alleen te boeken voor een proeverij maar ook voor kleinschalige evenementen. “Na onze proeverij weet je precies welke champagne je écht lekker vindt en tijdens de feestdagen open wil ploppen”, aldus Ivo de Groot, mede-eigenaar van Bubbels & Bruis.

De broers Niek en Ivo de Groot speelden, naast hun werk, zo’n zestig keer per jaar met hun band Band with Benefits op allerlei festivals en podia in Nederland. Vanwege de corona pandemie viel dat in 2020 bijna helemaal stil en gingen ze met een andere hobby aan de slag: champagne. “En zo maakten wij eind 2020 onze eerste trip naar de Franse Champagne streek om voor onszelf, vrienden en familie champagne op te halen. Wat begon als een nieuwjaarsstunt ging al snel over in een obsessie voor het vinden van de mooiste bubbels van onbekende kleine champagnehuizen. Inmiddels zijn we zeven champagnereizen verder, hebben we meer dan honderd champagnes geproefd en telt onze ‘Bubbelclub’ via Bubbels & Bruis meer dan vijfhonderd liefhebbers”, vertelt Ivo. “Het afgelopen jaar deden we veel proeverijen op locatie, ook regelmatig bij bedrijven. Maar het is natuurlijk veel efficiënter om zelf een locatie te hebben waar we alles precies zo in kunnen richten zoals we willen. In onze proeverij aan de Potgieterstraat kunnen we veel meer mensen ontvangen en zijn er ook altijd mogelijkheden voor allerlei soorten events.”

Bubbels & Bruis

De plop-up locatie van Bubbels & Bruis bestaat uit twee ruimten waarvan er één bestaat uit twee niveaus. De standaard proeverij is een rondleiding waarbij je op drie plekken in het pand champagne gaat proeven. Ivo: “Je komt binnen in de Foyer waar je de eerste champagnes gaat proeven. Daarna loop je via een trap omhoog naar de Gallerij en daarna eindig je in onze kelder, de Cave. In totaal proef je dan vijf champagnes van kleine producenten met elk een eigen identiteit. Zo kom je er binnen een uur achter welke soort champagne je het lekkerste vindt. In totaal kunnen er 26 personen tegelijk bij ons terecht.” Je kunt ervoor kiezen om de rondleiding onderdeel van je event te maken, maar het is ook mogelijk om met alle gasten tegelijk te proeven. “We staan overal voor open. Je kunt bijvoorbeeld bij ons komen lunchen, een presentatie houden, vergaderen of brainstormen. Met een proeverij als onderdeel van je event natuurlijk.”

Overal in de zaak vind je licht- en kunstinstallaties van kunstenaar Just van der Loos. Natuurlijk met champagne als thema. “Erg leuk om op deze manier met hem samen te kunnen werken! Vanwege de huidige maatregelen kunnen we maar tot 17 uur open blijven. Daarom hebben we alle ramen geblindeerd zodat zijn werk ook overdag uitkomt zoals het is bedoeld”, legt Ivo uit. De plop-up proeverij is nog open tot 31 december. “Niek en ik hebben samen ook een ander bedrijf, Ecowrapping, waar we de rest van het jaar mee bezig zijn. We kunnen dit pop-up concept dus niet verlengen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.