Discover the finest spaces
Delen

Capital Kitchen geopend: een plek waar heel Amsterdam welkom is

Capital C opende afgelopen week de deuren van haar eigen restaurant. Capital Kitchen is een plek waar lokaal eten, drinken, mensen, muziek en kunst onderdeel zijn van het menu. Het kan zomaar zijn dat je tijdens een zakelijk diner tussen een afterparty van een ander event zit. “Dat is een beetje het gekke wat wij willen faciliteren, het mag best een beetje spannend zijn,” vertelt Robin Smedicus, director van Kitchen. Capital Kitchen is een plek waar echt heel Amsterdam welkom is.” 

Capital Kitchen schitterde tijdens de pre-opening als decor voor de borrel van Amsterdam Fashion Week en als locatie voor de première en borrel van de nieuwe documentaire over Ali B. Hier waren vrienden en familie bij aanwezig die eerst de documentaire bekeken en daarna in Capital Kitchen na borrelde. Ook vierde Willem Sijthoff, eigenaar van Capital C, hier zijn verjaardag. Een mooie opening voor het restaurant is het zeker. Robin vertelt enthousiast: “We hebben in behoorlijk korte tijd de hele zaak mogen veranderen tot Capital Kitchen. Gaandeweg zijn we nog wel aan het doorgroeien naar de uiteindelijke vorm die het restaurant uiteindelijk gaat innemen.”

Het restaurant is goed te combineren met de rest van Capital C, zoals de High Light,” vertelt Robin. “De ruimten functioneren aan de ene kant als losstaande dingen, maar af en toe stellen we ook het hele pand ter beschikking. Je begint met een productpresentatie en eindigt met een borrel.” Het kan dus zomaar zijn dat je zit te dineren en opeens terecht komt in de afterparty van de premiere van de nieuwe documentaire van Ali B. “Dat is een beetje het gekke wat wij willen faciliteren. Het mag best een beetje spannend zijn.”

Kunst en creativiteit

De pijlers voor Capital Kitchen zijn dezelfde als die van Capital C. De fascinatie voor kunst en voorliefde voor creativiteit vind je in het hele gebouw terug. Je vindt een mooie mix van jonge talenten en gevestigde namen in het nieuwe restaurant. Maarten Spruyt is verantwoordelijk voor de inrichting en aankleding. Het meubilair is van Maarten Baas, die bekend is van museumcollecties uit het MoMa in New York, Stedelijk Museum en Rijksmuseum. Kunstenaar Joep van Lieshout ontwierp een spraakmakende bar meubel. De onconventionele kijk van de kunstenaar op het restaurantdesign zorgt voor verrassende details in de ruimte.

“Maarten had het idee van de innerlijke mens,” vertelt Robin. “Dat zie je terugkomen in de materialen die gebruikt zijn. Ieder tafelblad is bijvoorbeeld een doorsnede van een ander deel van het menselijk lichaam. Je zou zomaar kunnen eten aan het hart of een long, maar ook aan de vagina. De een zal komen voor een kop koffie, een zakelijke lunch vanuit de kantoren boven of voor een groot succes wat gevierd moet worden. Je kan langskomen voor een lunch, diner of simpelweg voor de kunst die we hebben. Het moet echt een plek worden waar heel Amsterdam welkom is.”

Lokale kaart Capital Kitchen

Het restaurant heeft een beverage concept waar alles draait om lokale producten. Dave Wijnschenk is kok van Capital Kitchen. “Dave rijdt dagelijks vanuit zijn woonplaats op zijn scootertje naar werk en komt dan langs de boeren waar wij onze producten vandaan halen,” vertelt Robin. “We hebben ook een grote nadruk op Nederlandse wijnen. Er komt gewoon heel veel moois vandaan en we zijn heel trots op alles wat ons landje – en zeker Amsterdam – te bieden heeft. Aan de andere kant moet ons restaurant ook niet te conceptueel zijn. Capital Kitchen is een plek waar mensen graag samenkomen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.