Discover the finest spaces
Delen

Buitenplaats Amerongen krijgt er een restaurant bij

Buitenplaats Amerongen is al tien jaar een prachtige evenementenlocatie op de Utrechtse Heuvelrug. Op het historische landgoed bevinden zich verschillende monumentale gebouwen en tuinen die samen een chique en landelijk geheel creëren. Om het plaatje compleet te maken zijn er nu plannen om in februari ook een eigen restaurant aan het landgoed toe te voegen, in de voormalige stallen van Kasteel Amerongen.

140301135828.6-Receptie-in-Stallen-met-gasten.resized.850x0

Totaalpakket

Er was al een grand-café concept aanwezig op het landgoed, maar dat schoot volgens eigenaar Peter-Paul Swijnenburg tekort. “We organiseren hier met name zakelijke evenementen, en het viel ons op dat er behoefte was aan een plek waar je gewoon goed kan eten na een vergadering. Wij zijn ondernemers en dan spring je in op de markt. Een restaurant maakt ons pakket van diensten compleet.” Bovendien, legt Swijnenburg uit, werd de catering vaak uitbesteed aan derden. “Nu kunnen we ook dat facet van de dienstverlening voor eigen rekening nemen. Dat zorgt voor een uitstekende synergie tussen de verschillende onderdelen waarover Buitenplaats Amerongen beschikt.”

Het concept van het nieuwe restaurant, dat Bentinck zal heten, is tweevoudig. In de eerste plaats maakt het deel uit van het landgoed en kunnen alle organisaties en bedrijven die een event bij Buitenplaats Amerongen boeken, ook gebruik maken van de diensten van het restaurant. Daarnaast zal het restaurant ook gewoon voor het normale publiek toegankelijk zijn. “We willen met een goed restaurant de kwaliteitsgroei van ons concept als geheel een impuls geven, en daarnaast gewoon een plek creëren waar je heerlijk kunt eten.

moestuin_amerongen

Moestuin

Het idee is om, geheel volgens de huidige trends op het gebied van eten en drinken, met gezonde, lokale voeding een eigentijds, grootstedelijk restaurantconcept naar de afgelegen Utrechtse Heuvelrug te brengen. Lokale voeding, afkomstig van eigen grond, want het landgoed beschikt over een moestuin die nog uit de middeleeuwen stamt. “Hoe leuk is het dat vroeger in de middeleeuwen dit landgoed eigen voedsel uit de tuin produceerde om zo de bewoners te voeden, en wij nu opnieuw gebruik gaan maken van diezelfde moestuin om producten voor ons restaurant te produceren,” aldus Swijnenburg. De historie van het landgoed geven de events op die manier karakter, en er zijn plannen om daar in de toekomst nóg beter gebruik van te gaan maken. “Het lijkt ons leuk om op lange termijn ook in en rondom de tuinen, te midden van verse producten, events te organiseren.”

Voor het restaurant zijn chefs Tommy Janssen, afkomstig van sterrenrestaurant De Burgemeester in Linschoten en Simon Verkerk, die onder meer bij restaurant Brass in Utrecht werkte, aangetrokken. Het restaurant krijgt de sfeer en inrichting van een mondaine brasserie. Bentinck opent in februari 2017 zijn deuren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.