Discover the finest spaces
Delen

Dit is de bucketlist van Beach Hotels worldwide

 

Strandhotels, ze zijn er in veel soorten en maten, van redelijk eenvoudig tot extreem luxe. In deze bucketlist zijn echter de ‘Best Beach Hotels’ ter wereld opgenomen, aldus de reisexperts van CN Travellers. Palmbomen die door het dak heen rijzen, villa’s als boomhut gebouwd, of zwevend boven de zee. Van eigentijds tot klassiek, van rustieke eenvoud tot over the top.

1.    Alila Villas – Uluwatu, Bali
Aan de zuidkust van de ‘dramatische’ kalkstenen kliffen, vinden we de nummer één in deze ‘Gold List’: een eigentijdse, slimme en opvallende tempel, met wandelpaden en bruggen die een reeks van zwembaden, paviljoens, zitjes en 64 villa’s met elkaar verbinden. Deuren -en zelfs muren- kunnen verwijderd worden om de zeebriesjes en het sprankelende licht, indien gewenst, nog beter te ervaren. De kamers hebben elk een eigen zoutwaterzwembad en een zonneterras. Met een sensationele Indonesische keuken, killer cocktails, een ‘infinity’ pool, een eigen spa-behandelkamer en een 24-uurs butlerservice, maakt dit luxe resort zijn eerste plaats in deze lijst meer dan waar.

 

 

 

2. Uxua Casa Hotel – Trancoso, Brazilië
De runner up in deze lijst is gelegen in Transcoso: een kleine nederzetting op een rode zandstenen klif met uitzicht  op prachtige stranden en de diepblauwe Atlantische Oceaan. De kleine met stro bedekte ‘casita’s’ zijn ingericht met een oog voor detail: rustieke eenvoud en relaxte charme,  hangmatten en palmbomen en lokale keramiek en houtsnijwerk. Een aantal casita’s onderscheiden zich door ‘gekke’ details, zoals Casa Eugênia, waar palmbomen door het dak steken en Casa Da Arvore, die zelf gebouwd is als boomhut.

The resorts proves that the Maldives has more to offer than luxury lounging with a cocktail in your hand.

 

 

3. Shangri-La’s Villingili Resort & Spa – De Malediven
Op de Malediven, dat al bekend staat om haar luxe resorts, vinden we Villingilo, een vijfsterren resort met maar liefst 132 villa’s. U kunt verblijven op het strand, in een boomhut of in een villa over het water. Als gast krijgt u een fiets tot uw beschikking, zodat u door de palmbomen door kunt fietsen naar het ontbijt, de ‘Chi Spa voor een massage, of om te genieten van een heerlijke kreeft of een cocktail in het restaurant. Een andere onverwachte bonus is dat op een korte boottocht afstand vier eilanden liggen die met elkaar verbonden zijn door een verhoogde weg. Bezoek er de plaatselijke dorpjes, of zelfs een bioscoop. Met onder andere mogelijkheden voor dolfijnavonturen, wrak-duiken en een negen-holes golfbaan, bewijst dit resort dat de Malediven meer te bieden heeft dan in luxe luieren met een cocktail in de hand.

 

 

4. Soho Beach House – Miami, Amerika
‘A shot of glamour’, zo werd dit hotel in Miami onthaald tijdens de opening in oktober 2010. En nog steeds is het een hotel voor een ‘sexy weekend by the beach’, met name voor veel naar zon hunkerende New Yorkers die in de winter naar Miami afdalen. Het hotel huisvest onder andere twee zwembaden -waarvan één op het dak-, spot-on-steaks en pizzarestaurants, drie bars, een kolossale Spa en een boetiek. De retro Latina inrichting, met een Britse invloed, maakt een verfrissende indruk in het minimalistische zuiden. De details en (met name gemeende) service, maken het hotel tot een ‘hottie’ in de regio. Een föhn in de badkamer is niet voldoende, dus zit er in de inventaris ook een ‘hairstraightner’ bij. De supersized Art Deco Bar in de eigen kamer geeft dit hotel nog een extra unieke ‘touch’.

A stay without leaving the hotel has been made ​​very attractive

 

5. La Sirenuse – Positano,  Italië
Het eerste Europese hotel in deze Gold List is het Italiaanse ‘La Sirenuse’, een oud familiehuis dat is omgebouwd tot een eersteklas hotel. In het voormalige zomerverblijf van Marcehis Sersale, loopt vandaag de dag bijna twee keer zoveel personeel rond dan gasten: pure verwennerij en glamour. De opvallende rood/witte villa is ingericht met antieke meubelen en heeft nog authentieke handgeschilderde tegels op de vloer, alsmede foto’s van de Sersale-familie. De meeste van de 59 kamers hebben uitzicht op zee en een balkon of terras. Een verblijf zonder het hotel te verlaten wordt erg aantrekkelijk met de uitgebreide Spa, zwembad ‘with a view’, yogalessen, gezellige zitkamers en een weergaloos uitzicht over de rode daken en de schitterende blauwe zee vanaf het terras. De avonden worden ingeluid in de champagne- en oesterbar, om vervolgens het diner voort te zetten in het –met een Michelin bekroonde- restaurant La Sponda. Alles tegen een dromerige achtergrond van twinkelende lichtjes. Toch een dagje het hotel verlaten? De Riva Speedboot leent zich uitstekend voor excursies langs de kust.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.