Discover the finest spaces
Delen

Wie, Wat, Waar? W opent in Amsterdam

Het hotel gaat in 2015 open en is eigendom van STAG Europe (Grafenau). De locatie van het pand is vlak achter de Dam en het Koninklijk Paleis. “Wij zijn trots om het merk W in Amsterdam te introduceren en dit eigentijdse, design lifestyle-merk uit te breiden naar de primaire markten in Europa en wereldwijd,” aldus Michael Wale, President, Starwood Hotels & Resorts, Europa, Afrika en het Midden-Oosten. “De levendigheid en energie van Amsterdam, in combinatie met het sterke culturele aanbod van de stad, vormen de perfecte achtergrond voor het W-merk dat een nieuw type moderne luxe toevoegt aan de Nederlandse hotelscène.”

Extreme Wow
De eigentijdse lifestyle-ervaring van het W hotelmerk wordt geïntegreerd in de 169 stijlvolle kamers, waaronder 10 suites en een Extreme Wow Suite (de interpretatie van de Presidential Suite van het W-merk). Bij binnenkomst in het hotel worden de gasten direct naar de bovenste verdieping gebracht, waar ze kunnen inchecken en genieten van een cocktail in de W Living Room (W’s versie van de formele hotel lobby waar gasten kunnen socializen).

Faciliteiten
Zowel gasten als de lokale bevolking kunnen gaan genieten in het dakrestaurant en de destination bar van het W Amsterdam, met een ongeëvenaard uitzicht over de Dam en de lichtjes van de stad. Het krijgt 480 vierkante meter voor vergaderingen en evenementen, waaronder twee Great Rooms en twee kleinere vergaderzalen. Verder gaat het W Amsterdam beschikken over een modern fitnesscentrum en business center.

Het W Amsterdam betrekt het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, een historisch pand in de architectonische stijl van de Amsterdamse School.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.