Discover the finest spaces
Delen

Westergasfabriek neemt nieuwe evenementenlocatie in gebruik

De Westergasfabriek in Amsterdam heeft een nieuwe evenementenruimte in gebruik genomen. Tijdens de Lenteborrel van het evenemententerrein vond de opening plaats van het Westergastheater.

Het Westergastheater ligt in de Zuiveringshal Oost, een gebouw dat dateert uit 1885. Tot voor kort diende het als podium van het MC Theater, maar nu is de ruimte in zijn geheel beschikbaar voor evenementen. Het Westergastheater werd de afgelopen tijd verbouwd, zodat de ruimte zich nog beter leent voor events. Zo is de ingang verplaatst van de waterkant naar de straatkant en is er een volwaardige entree gerealiseerd. Ook zijn er extra toiletten toegevoegd.

“De foyer is een lichte zaal met een prachtige hoge nok van ruim zestien meter, monumentale dakspanten en ramen en een warme houten vloer.”

Monumentale dakspanten

De ruimte bestaat uit een moderne theaterzaal en een foyer. De foyer is een lichte zaal met een prachtige hoge nok van ruim zestien meter, monumentale dakspanten en ramen en een warme houten vloer.

De theaterzaal is voorzien van licht en geluidapparatuur, een volledig inschuifbare tribune en inklapbare zijwanden. Met openstaande wanden kunnen de zaal en foyer desgewenst tot één transparante ruimte worden samengevoegd. Door de flexibele indeling leent de ruimte zich voor uiteenlopende evenementen: van concerten en theatervoorstellingen tot congressen en diners. Daarnaast is de ruimte gemakkelijk in te zetten in combinatie met andere gebouwen in de straat.

[Foto’s: Westergasfabriek]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.