Discover the finest spaces
Delen

Vervallen klooster wordt luxe vijfsterrenhotel

Met als nieuwe bestemming: een nieuw vijfsterrenhotel, een combinatie van een hotel en veel horeca. Voor grote hotelpartijen bleek het laatste minder interessant. Daarom kiest ondernemer Laurens Meyer een nieuwe weg: hij gaat het hotel in eerste instantie zelf exploiteren.

Horeca onderscheidend
Een groep investeerders, waar Meyer deel van uitmaakt, heeft het monumentale pand gekocht van woningbouwvereniging WSG.  Het bleek niet realiseerbaar om op de plek waar het hotel zal verrijzen, woningen te realiseren. “Met horeca kunnen gemeenten zich onderscheiden en je merkt dat dit soort locaties daardoor steeds meer in aanmerking komen”, aldus Laurens Meyer. “Eenvoudig is het allemaal echter niet. Het pand staat al een hele tijd leeg en dat werkt niet bevorderlijk. Inmiddels zit de ruimte vol met zwammen en dat levert ons weer een extra kostenpost op.”

Investering
Meyer hoopt dat de restauratie van het pand snel van start kan gaan. Met de realisatie gaat een investering van ongeveer 21 miljoen euro gemoeid.  Uiteindelijk dient het voormalig klooster 85 kamers te omvatten, alsmede vergader- en eventfaciliteiten en welness. Meyer: “Aan het klooster grenst een kapel die we gaan verbouwen tot multifunctionele ruimte en er komt een aanbouw, dat wordt een grand café met groot terras aan het water.” De opening van het hotel staat gepland voor 2015. De eerste jaren gaat Meyer het bedrijf zelf exploiteren met als uiteindelijke doel om wel alles te verpachten. Meyer bezit diverse horecazaken en exploiteerde in het verleden ook al eens twee hotels: Mastbosch in Breda en Edison in het Amerikaanse Miami.

Bron: Missethoreca.nl
Fotocredit: Kees Wittenbols

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.