Discover the finest spaces
Delen

Veerhuis aan ’t IJ: het hutje-op-de-hei gevoel in het hart van Amsterdam

Verscholen in een besloten haventje in Amsterdam-Noord staat een heel bijzondere nieuwe vergaderlocatie: Veerhuis aan ‘t IJ. Het Veerhuis is gevestigd in de voormalige dienstwoning op het terrein van het GVB Veren, waar het onderhoud plaatsvindt aan de veerboten die over het IJ varen.

De redactie van GreaterVenues bezoekt heel veel locaties, dus echt verrast worden we niet meer zo vaak. Des te speciaal is het als we op een plek komen midden in Amsterdam, onze thuishaven, waarvan we het bestaan niet wisten. De haven van GVB Veren is normaal gesproken dan ook niet toegankelijk voor mensen die niets te zoeken hebben op een werkplaats voor veerponten. Maar nu we voor de opening van het Veerhuis komen, gaat het hek aan de Aambeeldstraat in Amsterdam-Noord (om de hoek van De Kromhouthal en restaurants Hotel de Goudfazant en Hangar) gastvrij open.

Vrijstaand huis aan het IJ

Op de punt van de haven en het IJ staat van oudsher een dienstwoning. Het is een mooie twee-onder-een-kap woning in jaren ’30 stijl, omringd door een grote tuin en met een prachtig uitzicht over het water en het Java Eiland. De helft van het pand werd al enkele jaren gebruikt als interne vergaderlocatie voor het GVB, en nu ook de laatste bewoner uit de dienstwoning is vertrokken heeft het vervoersbedrijf het gehele gebouw laten opknappen. En sindsdien is het – goed nieuws voor ons! – ook open voor andere partijen om hier een dag te vergaderen of andere events te organiseren.

Het Veerhuis bestaat uit twee huizen (‘Stuurboord’ en ‘Bakboord’), met elk op de begane grond een ruime woon/vergaderruimte en keukentje en op de eerste etage twee kleinere vergaderruimten. Beide huizen hebben aan de achterkant een tuin, grenzend aan het IJ, met een terras waarop het hele jaar door een mooie stretch-tent staat. Zo kunnen er twee partijen tegelijkertijd in beslotenheid vergaderen en borrelen of dineren in een eigen stuk tuin, of kan één partij het gehele Veerhuis afhuren en de volledige tuin inzetten voor een mooi event in de buitenlucht.

Vervoer per pont

Een evenement bij een locatie van het gemeentevervoerbedrijf biedt bijzondere kansen. Zo is het mogelijk om bij je event een pont te huren om een stukje mee over het IJ te varen, maar je kunt ook de pont inzetten om je gasten vanaf Centraal Station naar het Veerhuis te vervoeren – inclusief gepersonaliseerde haltenaam. Hoe tof is het als je gasten worden opgehaald door een pont met de naam van jouw event?

Een locatie met een tuin op een besloten plek als deze, met zo’n uitzicht, dat is nogal bijzonder in de stad. Dat gevoel dat je je eigen plekje hebt, in combinatie met de persoonlijke aandacht van huiscateraar Lisa’s Liefde, is nog het best te vergelijken met het hutje-op-de-hei gevoel – maar dan midden in Amsterdam!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.