Discover the finest spaces
Delen

VDMA-terrein Eindhoven tijdelijk eventlocatie

Eindhoven is tijdelijk een historische evenementenlocatie rijker. Het Van der Meulen Ansems (VDMA)-terrein hartje stad wordt in ontwikkeling genomen en start met een experimenteerfase in de garage. Deze is opgeknapt en kan worden afgehuurd voor evenementen, workshops, congressen, tentoonstellingen enzovoort. Eind oktober 2015 is de garage klaar voor de verhuur.

‘Overdekte buitenruimte’

Het terrein bestaat uit diverse delen: de luciferfabriek, kantoren, zusterflat en de voormalige garage (2200 m2). De garage is kaal te huur met alleen de rauwe industriële wanden als decoratie, vertelt Sandra Janssen-Poelman, urban planner bij de gemeente Eindhoven. “We noemen het wel een overdekte buitenruimte. De locatie is brandveilig en waterdicht, maar behalve elektra is er niets aanwezig. Er zit geen verwarming in, al zou dat in de toekomst nog kunnen komen.”

Het verleden van de locatie is nog nadrukkelijk aanwezig. In de garage zijn de stalen pilaren, het originele spant en een rollerbank nog intact. De hoop is dat de hal bewaard blijft als industrieel monument en in de toekomst een bestemming krijgt die de Eindhovense kernwaarden technologie, design en kennis in de binnenstad beleefbaar maakt.

Dutch Design Week

Janssen-Poelman: “VDMA wordt herontwikkeld tot een nieuw economisch cluster in de stad Eindhoven. Daarvoor gaan we in januari op zoek naar partijen die interesse hebben om iets op het terrein te ondernemen, maar het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat de plannen definitief zijn. De komende twee, drie jaar kunnen partijen hier in ieder geval terecht om evenementen te organiseren.”

Het VDMA-terrein ligt op een centrale plek in Eindhoven, op twee minuten lopen van het station en het centrum. Het eerste event heeft inmiddels al plaatsgevonden in de hallen. Eind vorige maand vond er de Mini Maker Faire plaats, een marktplaats van kunst en design. In oktober is het een new hotspot in town tijdens Dutch Design Week.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.