Discover the finest spaces
Delen

Van redactieruimte tot hotelkamer: Volkshotel geopend in voormalig pand Volkskrant

Het Amsterdamse Volkshotel heeft haar deuren geopend voor alleenstaande moeders, dandy’s, kunstenaars, onderwaterlassers en nachtvlinders. Als hotel, café, bar, club, restaurant, flexwerkplekken en creatieve broedplaats wordt het herbestemde krantenpand veel meer dan een slaapplek voor toeristen alleen. In het Volkshotel komen Amsterdammers en reizigers samen om te eten, drinken, werken en feesten. Laagdrempelig en voor een eerlijke prijs.

Officiële opening met ‘Volksfest’
Vrijdag 27 juni was de officiële opening, maar zaterdag de 28ste barstte het feest pas echt goed los met een groots Volksfest vol kunst, muziek en spektakel. Doorzetters boekten voor die avond een Volksmarathon (24 uur Volkshotel, inclusief feesten, slapen, ontbijten en badderen in de hottubs en sauna op het dak).

Van redactieruimte tot hotelkamer
Het Volkshotel heeft een verleden dat gezien mag worden. Het huist in het pand waar ruim  45 jaar De Volkskrant werd geschreven en gedrukt. Na de verhuizing van de krant veranderde het gebouw – dankzij Stichting Urban Resort – in een van de grootste creatieve broedplaatsen van Nederland.

Op de zevende verdieping toverden jonge horecaondernemers met bluf en gezond verstand de oude journalistenkantine om in club/restaurant Canvas.

 

Creatieve toekomst
Het Volkshotel neemt deze creatieve geschiedenis mee naar de toekomst. Canvas en Broedplaats VKG blijven bestaan en ook in de architectuur en interieur krijgt het verleden een plek. Architect Steven Steenbruggen nam het oorspronkelijke jaren zestig ontwerp van het pand als uitgangspunt. Bas van Tol van ontwerpbureau Müller Van Tol (o.a. bekend van Club 11 en Club Trouw) is verantwoordelijk voor een interieur vol interpretatie van oude nieuwsbeelden, waarbij het kamerbreed uitzicht op de stad centraal staat. De negen special rooms – ontworpen door uiteenlopende creatieve geesten, van interieurarchitecten uit eigen broedplaats tot de toiletjuffrouw van Canvas – maken het Volkshotel compleet.

Nooit meer naar huis
Kunst en cultuur zijn verweven in de geschiedenis van het pand en blijven ook in de toekomst een grote rol spelen. Komend jaar bundelt Volkshotel de krachten met creatieve partijen als Dekmantel Festival, Amsterdam Dance Event, Theaterfestival Fringe en Unseen Photo Fair. Met een café, nachtelijke cocktailbar, club, restaurant, broedplaats, badplaats, flexwerkplekken en 172 hotelkamers (drie sterren) is het Volkshotel een plek waar 24 uur per dag, 7 dagen per week iets gebeurd. Eenmaal binnen, hoeft u eigenlijk nooit meer naar huis.

Fotocredits:
Zwart/wit foto exterieur: Leonor von Salisch
Foto’s Openingsfeest : Raymond van Mill
Foto’s Hotelkamer: Mark Groeneveld

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.