Discover the finest spaces
Delen

Van graansilo tot pop-up restaurant: P’rooflokaal in Veghel geopend

In een vijf sterren ambiance kunnen bezoekers eten en loungen in een industriële setting op 32 meter hoogte, met een prachtig uitzicht over Veghel en omstreken. De locatie gaat tevens fungeren als proeflokaal voor foodconcepten van Maison van den Boer.

Brasserie
In de Brasserie kan men in een ongedwongen sfeer genieten van pure en eerlijke smaken. De chefs selecteren de mooiste seizoensproducten, vaak betrokken van lokale producenten en bereiden hier heerlijke gerechten mee, altijd met de kenmerkende signatuur van Maison van den Boer én een hoofdrol voor duurzaamheid. Ook voor fine dining kan men bij het P’rooflokaal terecht: exclusieve gerechten geïnspireerd op de laatste culinaire trends, verrassend opgemaakt en geserveerd om uitgebreid culinair te genieten.

“Ervaar en aanschouw de wijze waarop onze topkoks ingrediënten en smaken laten samensmelten om het ultieme gerecht te bereiden. Naast koks zijn het ook (culinaire) kunstenaars… Aan u om het eindresultaat te proeven en te beoordelen tijdens onze Chef’s Table.”

 

Wijn- en eetbar, lounge en werkplek
Aan de bar kan men genieten van kleine, elegante gerechten, koud of warm. In een eigen tempo genieten van een snelle lunch of uitgebreide avond. Met een ruim assortiment aan wijnen waarin biologische wijnen biologisch en ook wijnen uit de nieuwe wereld ruimschoots vertegenwoordigd zijn. In de bar en lounge waant men zich in de ‘underground’ waar men in een industriele omgeving de drukte van alledag kan vergeten. Het P’rooflokaal biedt tevens de ideale omgeving om rustig te werken. In een zakelijke ambiance kan men gebruikmaken van gratis wifi-faciliteiten en een goede service.

Rijksmonument
Het graansilogebouw uit 1914  wordt gezien als belangrijkste cultuurhistorische waardevolle object op het Noordkade-terrein van Veghel. Op 19 oktober 2001 is de graansilo op het CHV-terrein aangemerkt als Rijksmonument. Doordat de CHV het gebouw wilde slopen en de sloopwerkzaamheden al gestart waren voordat het gebouw aangemerkt werd als Rijksmonument, is het monument in verval geraakt, voornamelijk door vorst- en waterschade. Toch heeft het silogebouw, de sloopwerkzaamheden daargelaten, de tand des tijds redelijk doorstaan. De witte graansilo is één van de oudste industriële gebouwen op het terrein. Het oudste gedeelte van de silo uit 1915, vormt samen met het achtergedeelte uit 1928 een architectonische eenheid.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.