Discover the finest spaces
Delen

U Parkhotel op campus Universiteit Twente geopend

Het nieuwe U Parkhotel, op de campus van Universiteit Twente in Enschede, is sinds kort geopend. Het hotel met conferentiecentrum van 13 zalen ligt in het voormalige faculteitsgebouw voor Elektrotechniek en Technische Natuurkunde dat totaal is verbouwd. Vanuit de Boardroom op de negende verdieping heb je een geweldig uitzicht over het Twentse landschap.

Het nieuwe hotel is eigenlijk de gemoderniseerde vervanger van Conferentiehotel Drienerburght, dat ook op de campus lag. Dit gebouw staat nu leeg, maar wordt waarschijnlijk weer in gebruik genomen door de universiteit. Marijke Schmand, voormalige directeur van Drienerburght en nu van U Parkhotel: “Er is de afgelopen jaren heel hard gewerkt om het hotel te realiseren. Het U Parkhotel is een plek waar de wetenschap en het bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten. We zijn trots op het eindresultaat.”

U Parkhotel Enschede

Naast de 72 hotelkamers van het nieuwe U Parkhotel is er een complete vergadervleugel op de begane grond. Er zijn zes kleinere meeting ruimtes voor vergaderingen of intervisie met maximaal tien personen. Het is ook mogelijk om hier een privé diner te krijgen dat verzorgd wordt door het restaurant. Verder zijn er zes grotere conferentiezalen voor bijvoorbeeld presentaties, bedrijfsfeesten of congressen die multifunctioneel in te delen zijn en eventueel aan elkaar te koppelen. Er kunnen op deze manier evenementen voor maximaal 250 personen gehouden worden. Tot slot is er nog een Boardroom op de negende verdieping van het pand.

Er is tijdens de verbouwing veel rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is het hotel aangesloten op de stadsverwarming, hangt er overal ledverlichting, hebben de hotelkamers waterbesparende douchekoppen en is er een warmtewiel dat warme lucht opneemt en terug het gebouw in circuleert. Door al deze aspecten heeft het U Parkhotel nu al een Gold Green Key binnen gesleept.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.