Discover the finest spaces
Delen

Betaal met tweets en hashtags in de “Tweet Shop” van Marc Jacobs

Social currency
Dit weekend, te midden van het modegeweld van de Mercedez-Benz Fashion Week in New York, introduceert modeontwerper- en gigant Marc Jacobs een compleet nieuwe vorm van social media marketing. In de Daisy Marc Jacobs Pop-Up Tweet Shop kan niet betaald worden met de Amerikaanse dollar of een andere harde valuta. In de gehele winkel is zelfs geen kassa te vinden. De enige manier om Marc Jacobs goodies te ontvangen is namelijk door een simpele transactie via “social currency”. Oftewel: er wordt betaald met een post op Facebook, een tweet, of een foto op Instagram. De enige vereiste voor het ontvangen van een sample van het parfum “Daisy” van Marc Jacobs is door #MJDaisyChain aan je bericht toe te voegen.

Per dag een winnaar
De gehele winkel is in stijl van het artikel dat gepromoot wordt, namelijk het parfum “Daisy” van Marc Jacobs. Er hangt kunst aan de muur met daarop madeliefjes, op de tafels staan madeliefjes in kleine vaasjes en er is de mogelijkheid voor klanten om op de foto te gaan met gigantische uitgaven van het parfum in een artificieel landschap vol met – u raadt het al – madeliefjes. Naast het ontvangen van een parfumsample maken creatieve posts ook nog eens kans op een originele Marc Jacobs handtas. Elke dag wordt er een winnaar gekozen. Al deze goodies geven aanleiding tot grote hoeveelheden gratis reclame voor meneer Jacobs: in slechts 1 dag tijd zijn meer dan 2000 Instagram posts gedaan met hashtag MJDaisyChain en komt er elke paar minuten weer een tweet bij op Twitter. Deze vorm van “social currency” lijkt een goede manier van marketing, waarbij de klant zeer nauw bij het merk wordt betrokken.

Trend
In 2012 deed Kellog’s een soortgelijke actie door haar bezoekers te laten betalen door middel van het bestellen van een “menu” met tweets. Social media marketing is een effectieve manier voor het promoten van een artikel. Het grote bereik onder een redelijk duidelijk afgebakende doelgroep zorgt ervoor dat deze vorm van marketing steeds vaker te zien is, ook in het straatbeeld, waar je soms slechts op de foto kunt met een artikel en dit moet posten op een social mediaplatform om het vervolgens te krijgen. Het zijn interessante ontwikkelingen om in de gaten te houden.

The Tweet Shop is alleen nog dit weekend te vinden op 462 W. Broadway in Soho, New York. De shop is geopend van 11 tot 19 uur. 

Enkele voorbeelden van de Instagram posts zijn hieronder te zien:

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.