Discover the finest spaces
Delen

Tijdelijke venue in Amsterdam: BAUTZUID in oude showroom Citroën

BAUTZUID, de opvolger van het tijdelijke restaurant BAUT in Amsterdam, is inmiddels een paar weken geopend. De organisatie legt nu de laatste hand aan een speciale eventruimte. Lucas van der Eerde leidt GreaterVenues rond door deze nieuwe bijzondere tijdelijke locatie.

“Wij hebben 2,5 jaar op de Wibautstraat gezeten, maar van begin af aan was al duidelijk dat het om een tijdelijke locatie ging. Hier is dat weer het geval”, legt van der Eerde uit. In april trok het restaurant met alle medewerkers in het pand van de voormalige Citroën showroom in Amsterdam Oud-Zuid, naast het Olympisch Stadion. Een ruim en licht pand, met strakke witte muren en veel daglicht dat door de grote ramen rondom naar binnen komt.

“Een ruim en licht pand, met strakke witte muren en veel daglicht dat door de grote ramen rondom naar binnen komt.”

C

Tot eind september blijft het restaurant in de tijdelijke locatie; daarna keert BAUT terug naar de Wibautstraat, waar ze afscheid zal nemen van de oude naam en van het concept. “Want dat wordt de permanente locatie. Vanaf 1 oktober gaan we daar open onder de naam ‘C’. Uitleg over die naam ga ik nog niet geven, omdat het zo’n goed, maar voor de hand liggend concept is dat wij bang zijn dat het gekopieerd wordt.”

Het doel van de tijdelijke locatie, in afwachting van een permanent onderkomen, was om het personeel te behouden. “We hebben zo’n goede club mensen in dienst, die willen we behouden voor onze permanente locatie. Je kunt ze moeilijk een half jaar op straat zetten en daarna verwachten dat ze terugkomen. Maar het is iets uit de hand gelopen: we hebben nu 1.500 vierkante meter ruimte.”

“Uitleg over die naam ga ik nog niet geven, omdat het zo’n goed, maar voor de hand liggend concept is dat wij bang zijn dat het gekopieerd wordt.”

Kunst & gekkigheid

Het concept is exact het zelfde als BAUT in de Wibautstraat: kwalitatief goed eten voor een goede prijs, en met een vriendelijke en goede service. Naast de bar en restaurant is er ook de afdeling ‘kunst en gekkigheid’. Van der Eerde wijst op een punt boven de bar, waar de een muurschildering is gemaakt door een graffitiartiest. Als je beter kijkt komt dit op meer plekken terug: rauwe wandschilderingen in de ogenschijnlijk strak wit gespoten ruimte. De showroom aan de straatkant van het gebouw biedt plaats aan meer kunstwerken, muurschilderingen en als eerbetoon aan de vorige bestemming een mooi oud model Citroën.

“De showroom aan de straatkant van het gebouw biedt plaats aan meer kunstwerken, muurschilderingen en als eerbetoon aan de vorige bestemming een mooi oud model Citroën.”

Events

Naast bar, restaurant en kunst is de locatie ook beschikbaar voor evenementen en partijen. De gehele zaak kan worden afgehuurd, voor grote presentaties en conferenties, maar ook kan worden gekozen voor een gedeelte van het gebouw. De showroom, aan de straatkant van het Stadion Plein, kan worden gebruikt door grotere groepen die besloten willen eten of borrelen. Verder die kant op wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een geheel besloten gedeelte, dat geschikt is voor vergaderingen en partijen. Deze ruimte wordt vanaf week 21 in gebruik genomen.

“Wij vinden het belangrijk dat de uitstraling van die ruimte het zelfde is als de rest van het restaurant, dus de inrichting en decoratie is in dezelfde stijl. Het is een ruimte waar plaats is voor maximaal 200 personen, en is ook goed te gebruiken voor vergaderingen of recepties, feesten en partijen.” De ruimte is voorzien van een beamer, geluidapparatuur en kan net zo worden aangekleed als je maar wil.

Ook in de permanente locatie, onder de naam ‘C’, blijft plek voor de zakelijke markt. Boven het restaurant, het gedeelte dat voorheen BovenBAUT heette, wordt een ruimte gecreëerd waar straks 180 man terecht kunnen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.