Discover the finest spaces
Delen

Tijdelijke congreslocatie voor EU-voorzitterschap

Op het Marineterrein in Amsterdam is een gloednieuwe, maar tijdelijke congreslocatie geopend. Het zogeheten Europagebouw is een mobiel congresgebouw, dat speciaal voor het Nederlandse EU-voorzitterschap is opgezet. In juli, als het voorzitterschap wordt doorgegeven aan Slowakije, wordt het gebouw gedemonteerd en verdwijnt het weer van het Marineterrein.

[Foto’s Europagebouw | Ministerie van Buitenlandse Zaken]

Dutch Design

Het Europagebouw bestaat uit drie mobiele gebouwen en heeft een oppervlakte van 8000 vierkante meter. Hoewel de vergaderlocatie op het Marineterrein van tijdelijke aard is, werd niet bezuinigd op het interieur. Dat heeft een mooi hoog plafond en is ingericht met Dutch Design. De gang is een portrettengalerij met de portretten van Nederlandse Europeanen.

Het gebouw moet plaats bieden aan de ambtelijke bijeenkomsten en aan honderden journalisten. Over de zes maanden verspreid worden circa 17.500 Europese ambtenaren verwacht. De ministers komen drie keer voor langere periodes bijeen in Het Scheepvaartmuseum, naast het terrein. Het museum stelt voor die gelegenheid haar spectaculaire overdekte binnenplaats, het Open Pleyn beschikbaar.

[Foto: Het Scheepvaartmuseum]

Voorzitterschap

Elke zes maanden is een andere lidstaat van de Europese Unie voorzitter. Van 1 januari tot 1 juni is dat Nederland. Daarna neemt Slowakije het over. De Nederlandse regering heeft als ambitie om een gastvrij, innovatief, maar ook sober en efficiënt voorzitterschap te organiseren.

[Foto: Europagebouw | Ministerie van Buitenlandse Zaken]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.