Discover the finest spaces
Delen

Thor Central Genk is de nieuwe hotspot voor events in België

Mooi locatienieuws bij onze zuiderburen: dit najaar opende in het Belgische Genk de nieuwe evenementenlocatie Thor Central. Hier, in het hart van de Limburgse steenkoolmijnbouw, is het historische hoofdkantoor van een mijnsite omgebouwd tot Thor Park. Een technologiepark dat onderdak biedt aan innovatieve ondernemingen en organisaties. Én dus een bijzondere nieuwe evenementenlocatie.

Thor Central is het voormalige hoofdgebouw van de mijnsite van Waterschei, één van de zeven  steenkoolmijnen van het Kempens steenkoolbekken. De mijn was actief tussen 1924 en 1987, met een totale productie van 72 miljoen ton steenkool. Hiermee werden jaarlijks meer dan 200.000 gezinnen van energie voorzien. De mijn van Waterschei leverde werk op voor ruim 6.800 personen en bracht welvaart, stedelijke ontwikkeling en energie in de regio.

Foto’s: Thor Central

Thor Central

Dertig jaar na de sluiting  van de mijn is het gebied herontwikkeld tot technologiepark, met de evenementenlocatie Thor Central als het kloppende hart. De locatie beschikt over diverse eigentijdse ruimtes, aangepast aan de huidige normen en verwachtingen, maar ontwikkeld met respect voor het majestueuze en indrukwekkende karakter van de voormalige mijnsite. De vroegere identiteit is nog steeds voelbaar in de diverse ruimten, met dank aan de materiaalkeuze, de afwerking, en het bewaren van erfgoedelementen. De imposante industriële setting spoort bezoekers aan tot creativiteit en innovatie.

Men kan hier terecht voor congressen tot 300 personen. Daarnaast is Thor Central ook uitgerust voor het organiseren van kleine en grote meetings en events. De locatie biedt ruimte aan groepen van tien tot ruim 1500 personen. De rechtervleugel van het gebouw omvat 16 vergaderruimtes, een auditorium, een foyer, de multi-inzetbare zaal ‘La Grande Salle’, en een foodplaza met brasserie en restaurant.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.