Discover the finest spaces
Delen

The Classroom is de nieuwe full service locatie in Amsterdam-West

Strak, fris, jong en inspirerend

Een gloednieuwe hotspot, op een van de upcoming broedplaatsen van Amsterdam. The Wicked Grounds opende eind september The Classroom, een nieuwe full service locatie in een voormalig schoolgebouw in Amsterdam West.

The Classroom is een typische Wicked Grounds locatie: jong en fris, met een aangenaam rauw randje. We vinden deze nieuwste eventlocatie in het voormalige LTS gebouw aan de Jan van Breemenstraat waarin eerder dit jaar club en restaurant De School opende. De setting van het gebouw brengt ons meteen terug naar de eigen schooltijd: nieuwsgierig, maar enigszins terughoudend als op de eerste schooldag lopen we het schoolplein op. Maar al snel voelt de omgeving vertrouwd. We lopen bij de ingang linksaf, langs het hokje van de conciërge, richting de leslokalen. In dit deel van het gebouw hebben jonge ondernemers zich gevestigd, veelal met een artistieke achtergrond.

3

Licht en fris

The Classroom bevindt zich in de voormalige lerarenkamer van de school, maar doet – anders dan de naam doet vermoeden – in geen enkel opzicht denken aan de klaslokalen en lerarenkamers die we ons van school herinneren. Geen systeemplafonds of muffe vloerbedekking, maar een lichte ruimte met grote ramen en frisse witte wanden. Een robuuste pilaar, betonnen vloer en oude verwarmingsbuizen geven het geheel een industrieel randje. Veel groene planten en een stoere leren bank zorgen dat de ruimte warm aanvoelt.

Als we de ruimte binnenlopen treffen we eerst een grote bar. Samen met een kort muurtje vormt de bar een afbakening van de rest van de ruimte, waarin met een kleed en bank een sfeervolle zithoek is gecreëerd. De rest van de ruimte is open en volledig naar wens in te vullen voor een workshop, vergadering of presentatie. De locatie is full service, dus bij een event wordt alles tot in de puntjes verzorgd.

Wickedgrounds-27

Creativiteit en focus

The Wicked Grounds is het bedrijf van de jonge ondernemers Tom Verstappen en Gerwin Peters. Precies twee jaar geleden openden zij hun eerste locatie, The Creative Boardroom: een kleinschalige locatie met huiselijke setting voor meetings en workshops. Daarna volgden al snel meerdere locaties, zoals The Warehouse en een co-working space. De locaties hebben een duidelijke gemeenschappelijke stijl: strak, fris, jong en inspirerend, ingericht om creativiteit en focus optimaal de ruimte te geven.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.