Discover the finest spaces
Delen

Tekort aan hotelkamers in Noord Brabant voorbij? Van der Valk opent regionaal hotel met internationale allure

Het hotel belooft een landmark te worden in de regio met zijn opvallende ontwerp en internationale allure. Marijke Heinrichs-Van der Valk, de oudste dochter van Gerrit van der Valk, tekende voor de inrichting en het interieur. Marijke’s dochter Boukje neemt het management van het hotel voor haar rekening.

Feestelijke opening
Na een voorbereiding van vijf jaar en een bouwperiode van ruim zes maanden opent Van der Valk Hotel Uden-Veghel op 29 januari tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn deuren. Gelegen op een prachtige, centrale locatie tussen de A50 en het natuurgebied De Maashorst belooft het hotel een centrale functie te gaan vervullen in de Brabantse regio. Naar verwachting zal het hotel zowel zakelijke gasten als gezinnen aanspreken. De 94 comfortabele hotelkamers, de tien junior suites en twee luxe suites bieden een oplossing voor het tekort aan hotelkamers in Noord-Brabant. Het hotel herbergt verder een uitstekende brasserie en een restaurant met een terras aan het water en een ruime, hooggelegen Skybar met een schitterend uitzicht over de regio.

Familiebedrijf
Ook dit hotel in de internationaal opererende Van der Valk-keten is een echt familiebedrijf. Drijvende krachten achter de ontwikkeling van het hotel zijn Marijke Heinrichs-Van der Valk en haar man Harry Heinrichs. Door de nauwe betrokkenheid van Marijke, die onder meer voor de inrichting en styling van het hotel tekende, herkent de gast in Hotel Van der Valk Uden-Veghel een echt Van der Valk hotel met de vertrouwde kwaliteit en het bekende serviceniveau.

De vier dochters en de zoon van Marijke en Harry zijn conform de traditie van Nederlands bekendste horecafamilie elk in een eigen rol betrokken bij het hotel.

 

Rijke geschiedenis
Volgens Boukje Heinrichs, die samen met haar partner Maarten Mol de dagelijkse leiding over het hotel krijgt, past het hotel in de rijke geschiedenis van Van der Valk. “Al sinds mijn overgrootvader Martien van der Valk sr. in 1939 zijn restaurant De Gouden Leeuw in Voorschoten opende, zit gastvrijheid ons in het bloed. Het is op zich al bijzonder om onderdeel te mogen uitmaken van deze geschiedenis, maar het is natuurlijk fantastisch leiding te mogen geven aan zo’n toonaangevend Van der Valk hotel.”

Dynamische regio
Precies 60 jaar geleden openden Gerrit en Toos Van der Valk het eerste Van der Valk hotel in het Brabantse Vught. Sinds die tijd heeft er altijd een speciale band bestaan tussen het bedrijf en deze regio. Marijke Heinrichs-Van der Valk: “Brabant is traditioneel een provincie met een hoge economische activiteit, met bedrijven als Mars, Sligro en Jumbo tot talloze bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Ze voelen zich allemaal aangetrokken door de optimistische en ondernemende houding die hier heerst.” Van der Valk Hotel Uden-Veghel heeft bij de bouw circa 240 banen gecreëerd in de regio; na opening biedt het hotel werkgelegenheid aan zo’n 80 mensen.

Belangrijke economische functie
Volgens Boukje zal het hotel bovendien een belangrijke economische functie gaan vervullen. “Er is in deze omgeving sprake van een structureel tekort aan hotelkamers. Wij denken dat we hier met onze ruime faciliteiten goed op kunnen inspelen. De praktijk leert bovendien dat de komst van een hotel als het onze goed is voor alle bedrijven in onze buurt. Onze gasten, zowel zakelijk als particulier, gaan de buurt verkennen en weten vaak al gauw de lokale horeca en middenstand te vinden. We zijn er daarom van overtuigd dat de komst van Van der Valk Hotel Uden-Veghel een positief effect zal hebben op de bedrijven om ons heen.”

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.