Discover the finest spaces
Delen

Supperclub brengt gelikt design naar historisch Odeon

In Amsterdam openden dit najaar bijna meer trendy locaties dan we bij kunnen houden. Een van de hipste plekken die je niet mag missen is de nieuwe Supperclub. De club verhuisde deze zomer van de Jonge Roelensteeg naar het historische Odeon aan het Singel. Zoals je mag verwachten brengt Supperclub een waanzinnig gelikt design in het historische gebouw.

Nieuw niveau

Met de verhuizing verwelkomt Supperclub een nieuw tijdperk waarin het vertrouwde concept naar een volgend niveau wordt gebracht. Architectenbureau Concrete verzorgde het interieur van Supperclub aan het Singel. En hoewel de witte bedden niet gemist hoeven te worden, staan op het gebied van interieur ook verassingen te wachten.

“Zoals je mag verwachten brengt Supperclub een waanzinnig gelikt design in het historische gebouw.”

Supperclub bestaat uit twee ruimtes: La Salle Neige (de witte theaterhal), en L’Entresol (het balkon). Het bekende strakke wit van Supperclub met gekleurde led-verlichting is door de hele club doorgetrokken, wat een spectaculair contrast biedt met de historische decoratiestukken in de hoge ruimtes. Met een projectiesysteem kunnen rondom op de hoge wanden bewegende beelden worden geprojecteerd.

In het pand werden naast Supperclub nog twee gloednieuwe locaties geopend: Apt. en biercafé Hoppa, elk met een geheel eigen stijl, en apart of gezamenlijk af te huren voor events.

Copper bar

Apt., afgeleid van het Engelse apartment, heeft een huiselijke setting. De bar is opgedeeld in twee ruimtes met elk een eigen karakter. De eerste ruimte, the Copper bar, is een ode aan de ambachtelijke, in koper gedestilleerde Elyx vodka. Het warme interieur ontstaat hier door de rood- en geoxideerd koperen muren. Achterin kijk je mee hoe de mooiste cocktails onder de operatielamp bereid en ontwikkeld worden. De tweede ruimte, the Living Room, bevat met haar iets-te-comfortabele banken, houten vloer en grote kunstwerken, elementen en details die kenmerkend zijn voor een New Yorkse huiskamer.

Hoppa

Hoppa, ten slotte, doet denken aan een ouderwetse toog. De monumentale plafondschilderingen zijn in het nieuwe interieur opgenomen, en passen perfect bij de tegelwand met witjes en marmeren schouw.

[Foto’s: Wouter van der Sar]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.