Discover the finest spaces
Delen

Room Mate hotel Bruno geopend in Rotterdam

Het nieuwste hotel en eventlocatie van de Spaanse hotelketen Room Mate Hotels, genaamd Room Mate Bruno, is geopend in Rotterdam. Met 9 vergaderzalen, een event hall van 450 vierkante meter en een restaurant heeft Rotterdam er een veelzijdige locatie bij. Bovendien deelt het hotel zijn gebouw met The Foodhallen, waar je tientallen gerechten uit allerlei landen kunt proeven. 

Room Mate Bruno zit in het voormalige theepakhuis Pakhuismeesteren, één van de weinige historische gebouwen op de Wilhelminapier. Vanwege deze bijzondere plek aan het water heeft het hotel een nautisch thema gekregen, ontworpen door interieurontwerpster Teresa Sapey. “In Room Mate Bruno hebben wij de marine-identiteit van het gebouw behouden, maar wilden wij ook de Spaanse zon, smaken en kleuren meenemen naar Noord-Europa”, aldus Sapey. De naam Bruno is geïnspireerd op een avontuurlijke kapitein, die de gids zal zijn van hotelgasten die Rotterdam willen ontdekken.

Room Mate Bruno

Het nieuwe hotel zegt open te staan voor alles: events, diners of vergaderingen in alle soorten en maten. Op de begane grond zit een grote eventhall (450 m²) die multifunctioneel inzetbaar is en waar 700 mensen in kunnen. Ook is het ontbijtrestaurant buiten het ontbijt gesloten voor publiek en daardoor ’s middags en ’s avonds in zijn geheel beschikbaar voor groepen. Denk hier aan private dining of een geheel verzorgde lunch op aanvraag. Bovenin het hotel zitten negen verschillende vergaderzalen. De ruimten zijn slim ingericht, zowel te gebruiken met kleine groepen als aan elkaar te koppelen voor groepen tot 160 personen.

Room Mate voorzitter en oprichter Kike Sarasola: “Room Mate Bruno is een hotel vol historie, gevestigd in het hart van een stad waar ik van hou op een unieke locatie; een architecturaal centrum waar je kan wandelen langs gebouwen gecreëerd door de meest beroemde architecten in de wereld.”
De Spaanse hotelketen heeft wereldwijd 23 hotels. In Nederland kennen we het alleen van het Room Mate Aitana in Amsterdam, gelegen aan het IJ.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.