Discover the finest spaces
Delen

Privé diner in de keuken van een topkok bij nieuw restaurant Wils

Altijd al eens willen dineren in de testkeuken van een topkok? Dat kan bij het net geopende restaurant Wils, van de bekende chef Joris Bijdendijk, in Amsterdam. De ruimte die daar als testkeuken wordt gebruikt om nieuwe gerechten uit te proberen is namelijk ook te huur voor private dining. Wils ligt naast het Olympisch Stadion, op de derde verdieping van het verzamelgebouw Move. 

Centraal bij Wils staat het thema vuur. Dat komt bijvoorbeeld naar voren door de focus op de grote vuurplaats in de keuken die vanuit het hele restaurant te zien is. Hierop worden de gerechten bereid en ook elke dag vers brood gebakken in een houtgestookte oven. De naam van het nieuwe restaurant komt van Jan Wils, de architect van het Olympisch Stadion. Door dit ontwerp kwamen de Olympische Spelen naar Nederland en daarmee ook het Olympisch vuur. Aandacht voor drankjes is er ook: Joris Bijdendijk ontwikkelde een eigen kombucha met duindoornbes, Douglas spar, timut peper en vlierbloesem. Ook zijn er allerlei soorten cocktails te krijgen. 

Wils, Amsterdam
De chef-koks van Wils. V.l.n.r. Joris Bijdendijk, Friso van Amerongen en Erwin Oudijk. Foto: Wils

Wils

In het nieuwe restaurant Wils kunnen tachtig mensen terecht. Bovendien is er in de zomer een groot terras voor nog eens honderd personen. Maar de meest bijzondere ervaring bij het Amsterdamse restaurant is een privé diner in de testkeuken van Joris en zijn team. Hier kunnen zo’n achttien personen terecht voor een bijzondere avond. Tijdens de lunch en het diner geldt er een semi à la carte menu: twee gerechten worden door de chef gekozen en de rest kies je zelf.

Na in verschillende restaurants gewerkt te hebben werd Joris Bijdendijk in 2012 chefkok bij restaurant Bridges. Een jaar later sleepte hij hier zijn eerste Michelinster binnen. Sinds 2014 is hij executive chef bij Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum, waar hij ook weer een Michelinster haalde. Bij Wils heeft hij helemaal zelf de touwtjes in handen: “Dit restaurant is de ideale plek om een lang gekoesterde droom uit te laten komen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.