Discover the finest spaces
Delen

Preview Hilton Schiphol: spectaculaire entree in 42 meter hoog atrium

Een exclusieve preview in het nieuwe Hilton hotel op Schiphol, dat laat je niet aan je voorbij gaan. Sinds april 2014 is in sneltreinvaart het nieuwe hotel neergezet, dat nu vlak naast het oude Hilton staat. De buitenkant van het gebouw is inmiddels is klaar. Momenteel werken elke dag nog 250 tot 300 man om het interieur eind 2015 nog klaar te hebben.

Diamantvormige ramen

Grootste blikvanger, van buiten én van binnen, is het 42 meter hoge kubusvormige bouwwerk zelf – een ontwerp van Mecanoo Architecten. Het diagonale patroon met de diamantvormige ramen is van verre herkenbaar. Maar ook van binnen is het patroon doorgevoerd.

“Grootste blikvanger, van buiten én van binnen, is het 42 meter hoge kubusvormige bouwwerk zelf – een ontwerp van Mecanoo Architecten”

 

Wanneer je binnenstapt in het hotel kom je direct in het atrium, een enorme ruimte met een glazen plafond van 42 meter hoog. De lichte horizontale lijnen van de balustrades en de witte elementen reflecteren het daglicht in het gebouw. Houten latten, omlijstingen en bekleding zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Bijzonder licht

De buitenlucht wordt gefilterd voordat het naar het atrium wordt geleid en wordt daar voorbehandeld voor de kamers. Dit concept zorgt voor een relatief laag energieverbruik. Het materiaal aan het interieur is isolerend en geluidsabsorberend, om te voorkomen dat geluid blijft galmen. De ledlampen in het glazen plafond veranderen van kleur, wat ‘s avonds een bijzonder licht over de grote binnenplaats werpt.

“De lichte horizontale lijnen van de balustrades en de witte elementen reflecteren het daglicht in het gebouw.”

 

Op de eerste en tweede verdieping is het vergader- en conferentiecentrum ondergebracht. Het zakencentrum bestaat uit 23 vergaderruimtes, overlegkamers en één grote multifunctionele zaal waaromheen meerdere verschillende ruimtes zijn ingericht om gasten te verwelkomen en te pauzeren. Dit gedeelte grenst direct aan de traverse die naar Schiphol Plaza voert.

Ballroom

De grootste zaal, de Ballroom, strekt zich uit over twee verdiepingen en biedt plaats aan een maximum van 640 gasten. Dankzij een grote poort in deze ruimte is het ook mogelijk om hier auto’s naar binnen te rijden.

 

De bouw van het nieuwe Hilton zal begin van het laatste kwartaal voltooid zijn, en moet dan met 1.700 vierkante meter aan vergader- en evenementenruimte de positie van Hilton in Nederland als meetingcenter verstevigen. De zalen zijn nu al te boeken voor 2016.

Tailor made service

“We zijn straks het grootste en meest flexibele meeting center op de luchthaven en omgeving”, vertelt Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide. “We kunnen elk type vergadering en evenement aan en elke gewenste – tailor made – service bieden. Dankzij onze grote balzaal, over twee verdiepingen, kunnen we zelfs autopresentaties accommoderen.”

Vroegboekers van grootschalige evenementen bij Hilton maken kans op een interactieve Event App, toegespitst op het eigen evenement. Met de app kan de organisator sprekers en deelnemers in een vroeg stadium bij het programma betrekken en kan hij de voorbereidingen beheren in samenspraak met de eventcoördinator. De app werd voor Hilton Amsterdam Airport Schiphol ontwikkeld door DoubleDutch.

[Foto’s: High Profile Locaties | Renderings: Hilton]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.