Discover the finest spaces
Delen

Pop-up restaurant Baut verhuist naar Citroën-gebouw

Pop-up restaurant Baut vertrekt op 31 maart uit de huidige locatie aan de Wibautstraat, maar heeft al een nieuw onderkomen gevonden in Amsterdam. Halverwege april opent de nieuwe vestiging haar deuren in het voormalige Citroën-gebouw op het Stadionplein.

Het is de tweede keer dat de levensduur van de tijdelijke horeca-zaak wordt verlengd. Oorspronkelijk zou het restaurant per 31 december 2014, na twee jaar, al uit het voormalige Paroolgebouw moeten vertrekken. Die termijn werd met 90 dagen verlengd. Op de nieuwe locatie krijgt het restaurant de naam Baut Zuid.

“De nieuwe locatie van Baut krijgt een aparte ruimte die te huur is voor evenementen, net als op de huidige locatie, maar dat deel wordt naar alle waarschijnlijkheid een stuk uitgebreid.”

 

 

Ook het verblijf in het pand aan het Stadionplein is tijdelijk. Eerder werd al bekend dat het bedrijf Bouwinvest de Citroën-panden in Amsterdam-Zuid overnam, en wilde ombouwen tot winkels, horecabestemmingen en kantoren. De verbouwing zal van start gaan na het EK atletiek in 2016, en moet een jaar later voltooid zijn. In de tussentijd trekt pop-up restaurant Baut in de lege ruimte, waar het een oppervlakte van duizend vierkante meter ter beschikking heeft.

De nieuwe locatie van Baut krijgt een aparte ruimte die te huur is voor evenementen, net als op de huidige locatie. Omdat de Citroën-garage met duizend vierkante meter een stuk groter is dan het huidige pand, wordt dat deel naar alle waarschijnlijkheid ook een stuk uitgebreid. Momenteel biedt Baut ruimte voor vergaderingen, maar ook private dining en borrels voor maximum 150 personen.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.