Discover the finest spaces
Delen

Oude Drukfabriek is tijdelijke hotspot in Groningen

De voormalige drukpersfabriek van het Dagblad van het Noorden staat sinds kort op de markt als bijzondere en tijdelijke evenementenlocatie. Tot voor kort rolden hier zes dagen per week de kranten van de pers, maar nu is het een van de meest bijzondere en nog onontdekte evenementenlocaties van Groningen.

Papierrollen

De Oude Drukfabriek is 1500 vierkante meter groot en bestaat uit drie gedeeltes, waarvan de oorspronkelijke functie in de drukkerij nog goed zichtbaar is. De Papieropslag heeft een hoog plafond, omdat hier voorheen de grote en zware papierrollen lagen opgeslagen. De tweede ruimte is het onderste deel van de voormalige drukpers, de Rollenkelder, waar de papierrollen aan de pers werden bevestigd. De Krantenexpeditie is de grootste van de drie hallen. Hierboven ligt de controlekamer, waar in het verleden de bedieningspanelen stonden.

Dance & food

Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant werken tegenwoordig samen met één drukpers in Leeuwarden, waardoor de locatie in Groningen niet langer dienst hoeft te doen als drukfabriek. Inmiddels staat de hal achter de redactie van de krant al vijf jaar leeg.

Totdat NDC mediagroep de drukkerij besloot te gebruiken als locatie voor de beurs ‘Reis!’, vertelt projectleider evenementen Ruud van den Heuvel. “Sindsdien hebben meerdere organisatoren hun oog op de Oude Drukfabriek laten vallen. We kregen al aanvragen voor dancefeesten, een foodfestival, noem maar op.”

Te koop

De locatie bood inmiddels onderdak aan het burgerinitiatief G1000, een studentenfeest van Dizkartes, een businessevent en aan het Jobcafé Ambitie van NDC mediagroep. De komende maanden wordt de ruimte ondermeer ingezet voor een danceweekend, een foodfestival en de tweede editie van de beurs Reis!.

Wie een event wil organiseren in deze bijzondere locatie moet er wel snel bij zijn. De locatie staat in zijn geheel te koop.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.