Discover the finest spaces
Delen

Oranjerie Hydepark Doorn open na restyling

Oranjerie Hydepark Doorn is na een grondige restauratie en restyling hersteld in haar historische grandeur. Het rijksmonument in Doorn heropent als locatie voor exclusieve zakelijke bijeenkomsten.

“Denk bijvoorbeeld aan directievergaderingen, boardroommeetings, brainstormsessies, congressen, conferenties, seminars en symposia”, vertelt Miranda van Maurik, accountmanager bij Oranjerie Hydepark. “We bieden bedrijven privacy in een stijlvolle, inspirerende en groene omgeving en helpen bedrijven via onze luxe faciliteiten en foodbeleving om hun bijeenkomst naar een hoger niveau te tillen.”

Salons, vergaderruimtes en terras

Oranjerie Hydepark is gelegen op landgoed Hydepark, tussen Doorn en Driebergen, dichtbij de A12. De locatie heeft een plenaire zaal die plek biedt aan 100 gasten en die zich perfect leent voor bijvoorbeeld zakelijke presentaties of speeches. Exclusief netwerken of borrelen in stijl kan in de naastgelegen salon. Verder zijn er drie luxueuze subruimtes met alle faciliteiten voor bijvoorbeeld vergaderingen, brainstorms, workshops of break-out sessies.

Zakelijke gasten kunnen tussen de bedrijven door inspiratie opdoen of ontspannen in de groene omgeving van het uitgestrekte, historische landgoed. Tijdens meerdaagse bijeenkomsten kunnen gasten overnachten in het eveneens aanwezige hotel.

Exclusieve en warme uitstraling

De oranjerie heeft recent een grondige restauratie ondergaan. Daarbij werden onder meer de authentieke plafondversieringen hersteld, later geplaatste binnenmuren verwijderd en dichtgemetselde ramen weer geopend. Verder is het pand geïsoleerd en voorzien van energiezuinige installaties.

Ook van binnen onderging de oranjerie een metamorfose, waarbij werd gekozen voor veel natuurlijke materialen en stijlvolle kleuren. Zo zijn er onder meer zandkleurige voiles, chic grijze leren stoelen, houten vergadertafels en diepbruine kleuraccenten op de wanden. Samen zorgen ze voor een exclusieve, maar warme uitstraling.

Oranjerie Hydepark

Oranjerie Hydepark werd gebouwd tussen 1887 en 1888. Het monument doet met zijn hoge ramen, pilasters, lijsten, balustrades, koepels en rijke versieringen denken aan bijvoorbeeld de Franse paleizen van Versailles. Dat is geen toeval. Architect Jean Nicolas Landré liet zich namelijk inspireren door de eclectische architectuurstijl van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV. De landheer van landgoed Hydepark gebruikte de oranjerie jarenlang om zijn Zuid-Europese potplanten en palmen te beschermen tegen de koude Nederlandse winters.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.