Discover the finest spaces
Delen

Onderzeebootloods Rotterdam grootse nieuwe evenementenlocatie

Rotterdam heeft er weer een nieuwe bijzondere evenementenlocatie bij. De Onderzeebootloods van RDM Rotterdam, direct aan de Nieuwe Maas gelegen, werd donderdag feestelijk geopend.

Met een oppervlakte van 4.600 vierkante meter is de Onderzeebootloods in ieder opzicht groots. Dat benadrukte een groep mariniers tijdens de spectaculaire openingsactie door vanuit de spanten van het twintig meter hoge plafond te komen abseilen en vervolgens met gepantserde rupsbandvoertuigen naar binnen te rijden. Alle hallen zijn bereikbaar voor groot transport door de overhead-deuren.

“Als u denkt: ze zijn nog niet klaar, er zitten nog allemaal gaten in de muren, dan heeft u het mis. Want we laten het precies zoals het nu is.”

Sporen van verval

De Onderzeebootloods biedt plaats aan evenementen met een maximum van 5000 bezoekers, maar zoals de naam al zegt werden er vroeger onderzeeërs gebouwd. Tot er eind jaren tachtig brand uitbrak, liepen de onderzeeërs hier nog van de hellingen. Daarna was het terrein op de Rotterdamse Droogdok jarenlang vergeten gebied en raakten de loodsen in verval. De sporen van die periode zijn nog altijd te zien aan de roestvlekken en gaten in de wanden.

Juist die rauwe elementen van verval maken de loods bijzonder, beargumenteerde Jouke Goslinga, directeur van het projectbureau RDM Rotterdam, tijdens de opening van de nieuwe evenementenlocatie. “Als u denkt: ze zijn nog niet klaar, er zitten nog allemaal gaten in de muren, dan heeft u het mis. Want we laten het precies zoals het nu is.”

RDM Onderzeebootloods

[Foto’s: Freek van Arkel | Bas Czerwinski | RDM Rotterdam]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.