Discover the finest spaces
Delen

Nu open: evenementenlocatie Fosbury & Sons in het voormalige Prinsengrachtziekenhuis

De eerste Nederlandse vestiging van de Belgische werkplekaanbieder, aanbieder van fully serviced kantoren en evenementenlocatie Fosbury & Sons is onlangs geopend in het voormalige Prinsengrachtziekenhuis in Amsterdam. Het resultaat van de jarenlange verbouwing en renovatie is verbluffend: lichte, hoge ruimten vol authentieke details, veel planten en een huiselijke, stijlvolle inrichting. Naast kantoren zijn vijf ruimten, de lobby en bar Giorgio te huur voor vergaderingen en allerlei soorten events.

Het historische pand is ingericht door het ontwerpersduo Going East. “We besloten om overal in de suites opnieuw parket te plaatsen, zoals we op de oude foto’s zagen. Ook wilden we een echt Italiaanse palazzo-sfeer op de grachten creëren. Zo hebben we overal in het pand de mooie bogen benadrukt en sommige plafonds in de oude, vervallen staat gefixeerd”, vertelt Anaïs Torfs van Going East. Om de stijlvolle membersclub en evenementenlocatie nog meer grandeur te geven, hangt er overal kunst en fotografie. Bijvoorbeeld van de Amerikaanse kunstenaar Nick van Woert, fotograaf Koen Hauser en de Belgische kunstenaar Sarah Yu Zeebroek. 

Fosbury & Sons Amsterdam

In de nieuwe Amsterdamse vestiging van evenementenlocatie Fosbury & Sons zijn vijf ruimten te huur van verschillende formaten voor meetings en events. Zo is er onder andere een klassieke Boardroom met een ronde tafel en leren stoelen, de Living Room met meerdere tafels en plek voor zo’n 45 personen en de Class Room voor maximaal 25 personen. Daarnaast kun je de Lobby gebruiken voor wat grotere events tot 250 personen of genieten van een diner of borrel in Bar Giorgio.

Het Prinsengrachtziekenhuis was vanaf 1857 tot 1978 een ziekenhuis waar alleen vrouwen werkten van de Vereeniging voor Ziekenverpleging. Sinds de fusie in 1994 met het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) werd het gebouw een polikliniek en vooral gebruikt voor onderzoek. Omdat de staat van het pand achteruit ging, werd het in 2014 afgekeurd als ziekenhuis en verkocht aan drie Amsterdamse ondernemers. Zij knapten het prachtige gebouw compleet op en besloten het eind 2019 te verhuren aan het Belgische kantoorconcept Fosbury & Sons.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.