Discover the finest spaces
Delen

Notarieel Archief nieuwe eventlocatie in Rotterdam

Het Notarieel Archief in Rotterdam wordt omgebouwd tot nieuwe evenementenlocatie. Het monumentale pand is eigendom geworden van de TeKa Groep, eigenaar van locaties in Amersfoort, Gouda en Wijk bij Duurstede. De nieuwe eigenaar steekt de komende tijd veel energie in een grootschalige restauratie van het monument, zodat het pand straks aan de modernste eisen voldoet voor evenementenlocatie en lunchcafé.

Het pand aan de Rotterdamse Noordsingel werd in 1899 in gebruik genomen en heeft inmiddels een monumentale status. Willem Cornelis Metzelaar tekende voor het ontwerp van het drie lagen tellende gebouw. Bijzonder zijn de vijftien ijzeren archiefkasten en stellingen die vanaf de begane grond doorlopen tot de zolderverdieping en de draagconstructie van het gebouw vormen.

Restauratie

Voordat het Notarieel Archief de deuren opnieuw opent, wordt het gebouw grondig gerestaureerd. De precieze duur van deze restauratie is nog niet bekend, maar gezien de aard van het pand – het is een zogeheten categorie-1 Rijksmonument: extra beschermd vanwege het cultuurhistorisch belang – zal dat toch wel enige tijd in beslag nemen. Het is de bedoeling dat het Notarieel Archief een warm en sfeervol interieur krijgt, onder meer door het gebruik van natuurlijke materialen en vintage accessoires. De authentieke elementen blijven zoveel mogelijk bewaard.

“Bijzonder zijn de vijftien ijzeren archiefkasten en stellingen die vanaf de begane grond doorlopen tot de zolderverdieping en de draagconstructie van het gebouw vormen.”

 

 

Zakelijke evenementen

Het Notarieel Archief heeft een vloeroppervlak van ongeveer duizend vierkante meter. Voor kleine gezelschappen zijn er meerdere subruimtes aanwezig in het bijgebouw. Naast het pand komt een plein met een groot terras. Overdag zal de begane grond van het Notarieel Archief geopend zijn voor koffie, lunch en borrel, terwijl de andere twee verdiepingen voor bedrijfsevenementen en feestelijke bijeenkomsten worden ingezet. ’s Avonds is het complete pand exclusief beschikbaar voor zakelijke evenementen en andere feestelijke gelegenheden.

De TeKa Groep exploiteert landhuizen, kastelen en monumentale industriële evenementenlocaties op verschillende plaatsen in Nederland. Tot de locaties van de TeKa Groep behoren onder meer Stadhuis Gouda, meerdere locaties op de Wagenwerkplaats in Amersfoort en Kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede.

[Foto’s: TeKa Groep]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.