Discover the finest spaces
Delen

Imposante middeleeuwse evenementenlocatie opent in Noordwijk

De Oude Jeroenskerk: een fraai middeleeuws kerkgebouw in het centrum van pittoresk Noordwijk-Binnen, is vanaf nu ook voor evenementen  beschikbaar. ‘Klooster | podium, kunst & interieur’ neemt de commerciële exploitatie op zich.

Behoefte aan bijzondere locaties in Noordwijk
De afgelopen vijf jaar heeft Klooster al van zich doen spreken als permanent exploitant van een ander kerkgebouw in Noordwijk: de Kerk/Kapel aan Zee. Dit gebouw – nu omgedoopt tot Galerie Klooster –  is primair een evenementlocatie en ligt op honderd meter van het strand en op loopafstand van de grote hotels. De stylisten van Klooster met hun achtergrond in de mode en interieurinrichting creëerden voor de twee zalen in de galerie meerdere sfeerconcepten. Deze sferen kunnen met wat kleine aanpassingen zo worden overgezet naar de Oude Jeroenskerk. Door het sobere karakter van de protestantse kerkzaal leent het gebouw zich ook goed voor internationale gezelschappen. Eén en ander is ook bekend bij de grotere hotels in Noordwijk die al vaker bij Klooster hebben aangegeven dat er behoefte is aan een bijzondere ‘buitenlocatie’ waar events voor echt grote groepen kunnen plaatsvinden.

Oorspronkelijke kerkfunctie behouden
Anders dan het gebouw van Galerie Klooster (geschikt voor maximaal 450 mensen) zal de Oude Jeroenskerk wel als kerk in gebruik blijven, wat betekent dat er op zondag geen evenementen kunnen plaatsvinden. Op de andere zes dagen van de week krijgt Klooster van het protestants kerkbestuur echter een voorkeursbehandeling. Sinds één van de prinsen van Oranje trouwde in de Oude Jeroenskerk – een paar jaar geleden nu – is het imposant oude gebouw (de houten voorganger werd rond 900 N.C. gebouwd, de stenen versie in de twaalfde eeuw) aangepast aan de moderne eisen, zoals een nieuwe keuken, toiletgroep en voldoende stroomcapaciteit.  Nu kunnen er 800 gasten in worden ontvangen en 500 gasten voor een ‘sitting dinner’. Het heeft 857 vierkante meter aan vloeroppervlakte en is geschikt voor seminars, vergaderingen, congressen, zakelijke diners, (product) presentaties, modeshows, recepties, etc. Aan de voorzijde ligt de Oude Jeroenskerk aan een mooi plein en aan de achterzijde heeft het een tuin. Een terras aanleggen of een tent aanbouwen is daarom ook een aantrekkelijke extra mogelijkheid op deze locatie. Er is ook voldoende parkeergelegenheid. De locatie is catering vrij.  

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.