Discover the finest spaces
Delen

Nog twee jaar geduld… Stutterheim’s A’dam opent eind 2015 haar deuren

Het belooft het zakelijke hart van de dance- industrie te worden: de opening van De Toren Overhoeks, die voortaan A’dam –dat staat voor ‘Amsterdam Dance Music’- heet, staat gepland voor eind 2015. Vrijdagmiddag presenteerden ondernemers Duncan Stutterheim (ID&T), Sander Groet (club Air), Hans Brouwer (MassiveMusic) en Eric-Jan de Rooij van ontwikkelaar Lingotto de plannen voor de herinrichting van de Shell-Toren, in het hart van Amsterdam. De toren moet aan toeristen een panorama bieden over de stad.

Heaven of Hell?
Na een diner in het ronddraaiende restaurant bovenin de 75 meter hoge toren -ooit de hoogste toren van Amsterdam-, kan men dansen tot in de nachtelijke uren in ‘Club Heaven’, die zich bovenop de toren bevindt. In de kelder van het pand komt de tegenhanger: ‘Club Hell’. De naam van deze club verwijst naar de geschiedenis van deze plek aan het IJ. “Hier bevond zich vroeger het galgenveld”, aldus Duncan Stutterheim. Op de begane grond komt tevens een restaurant dat 24 uur per dag geopend is. Ook komt er een hotel en komen zowel bovenin als op de begane grond verzamelplekken voor creatieve ondernemers en gaan diverse bedrijven uit de creatieve sector en de dance-industrie zich in de diverse kantoorruimten vestigen, zoals onder meer de hoofdkantoren van ID&T en MassiveMusic.

Bijzonder ontvangst
Het plafond van de ontvangstruimte op de begane grond wordt één van de meest unieke plekken in het gebouw. Dit plafond is tevens de bodem van het zwembad van het geplande hotel. “Dat kan interessant worden, want die wordt doorzichtig”, aldus Stutterheim.

Bron: Sprout.nl

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.