Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe vergaderruimte voor Huygens’ Hofwijck

Huygens’ Hofwijck, de beroemde buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens in Voorburg heeft een nieuwe vergaderlocatie. Astronaut André Kuipers opende De Hofpoort onlangs na een verbouwing van enkele maanden. Janelle Moerman, directeur van Huygens’ Hofwijck is trots op de nieuwe vergaderlocatie: “De eerste vergaderingen hebben inmiddels plaatsgevonden en de deelnemers waren heel enthousiast.”

Hofwijck mei 2015 Charles Groeneveld

[Foto: Charles Groeneveld]

Huygens’s Hofwijck is één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. In het museum beleef je de Gouden Eeuw door de ogen van vader en zoon Huygens. Constantijn was dichter, musicus en raadsheer van de Oranjes. Zijn wereldberoemde zoon Christiaan Huygens, die ook lange tijd op Hofwijck heeft gewoond en gewerkt, is één van de belangrijkste wetenschappers die ons land heeft gekend.

Uniek ontwerp

De buitenplaats werd in 1641 door Constantijn Huygens zelf ontworpen. Volgens Janelle Moerman is het ontwerp uniek: “Het huis en de tuin hebben de vorm van het menselijk lichaam. Constantijn ontleende dat idee aan de Romeinse architect Vitruvius. Hij bezocht Hofwijck met zijn kinderen in het weekend als hij tot rust wilde komen van zijn drukke baan aan het hof van de stadhouder.”

vergaderlocatie Hofwijck 2

Pronkzaal

Op Hofwijck is keuze uit twee vergaderzalen. De  nieuwe vergaderruimte vinden we op de eerste verdieping van De Hofpoort, het entreegebouw aan het begin van de buitenplaats. De lichte en aantrekkelijke ruimte biedt zicht op de monumentale tuin en is van alle gemakken voorzien. In de Pronkzaal van het museum is plaats voor maximaal 45 gasten in theateropstelling. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor of na de bijeenkomst het museum te bezoeken of een wandeling te maken door de tuin. In de Oudhollandse keuken van het museum kan worden geluncht. De Pronkzaal is een prachtige historische ruimte voor een afsluitende borrel of een chique diner.

Huygens’ Hofwijck is een groene parel middenin de Randstad. De locatie is uitstekend bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Zo ligt het station Voorburg op 2 minuten lopen.

Hofwijck tearoom 2

[Foto: Ronald van Meekel]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.