Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe vergaderlocatie MMousse in Ulvenhout is ‘radicaal duurzaam’

Alles aan de nieuwste vergaderlocatie van MMousse in het Brabantse Ulvenhout is duurzaam, tweedehands of te recyclen. Maar dan ook echt alles. Denk aan bakstenen van bouwresten, tafels van biolaminaat en een vintage keuken. Het pand van Future House, zoals de nieuwe vestiging heet, is ontworpen en gebouwd door onderzoeker Erica Bol. Je kunt er met maximaal 16 personen terecht voor bijvoorbeeld vergaderingen, brainstorms of workshops. 

MMousse heeft sinds 2015 twee vergaderlocaties in Amsterdam: Canal House is gevestigd in een eeuwenoud grachtenpand en Church op de zolder van een Armeense kerk. Met de recente opening van Future House in het Brabantse Ulvenhout breekt de vergaderlocatie met haar concept van stadse hutjes op de hei en wordt er een écht hutje op de hei aan toegevoegd. Future House ligt namelijk middenin de natuur en heeft bovendien een speciaal ontworpen feng-shui tuin.

MMousse Future House

Onderzoeker Erica Bol, die zich al jaren verdiept in toekomstvraagstukken, reed voor het ontwerp van Future House regelmatig rondjes door de buurt om te kijken welke materialen het beste in de omgeving zouden opgaan. Het resultaat is een huis met een gezamenlijke ruimte, een aparte break-out kamer en een terras dat van boven tot onder duurzaam is. Radicaal duurzaam, zoals ze het zelf noemen. Het is gebouwd met bakstenen die gemaakt zijn van het puin van afgebroken gebouwen (inclusief tegelwerk en sanitair), een waterpomp, wandplaten van samengeperst zand, stucwerk van klei met aardappelzetmeel, tweedehandsmeubelen en -keuken, een vloer van bamboe en tafelbladen van biolaminaat. Ook zitten er 36 zonnepanelen verstopt tussen de dakpanelen die voldoende energie geven voor dagelijks gebruik van het pand.

Door de vele ramen is het huis erg licht en voelt het alsof je altijd buiten bent. Het uitzicht op de feng-shui tuin geeft inspiratie en het gevoel echt even weg te zijn. Bij mooi weer kun je lekker buiten op het terras vergaderen, hier zijn namelijk verschillende zitmogelijkheden. Een host van MMousse verwelkomt je en kan zorgen voor een lekkere lunch of diner. Een bijzondere en inspirerende plek voor een diepgravende meeting!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.