Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe Distributiehal Van Nelle Fabriek volgende maand open

De Van Nelle Fabriek neemt volgende maand officieel de nieuwe Distributiehal in gebruik, maar draaide deze week al proef tijdens Art Rotterdam. De komende tijd worden de laatste handelingen verricht om de hal gebruiksklaar te krijgen.

Tweede grote hal

Naast de Tabaksfabriek (tot 5000 personen) die al door de Van Nelle Fabriek werd geëxploiteerd voor events, wordt de Distributiehal de tweede grote evenementenhal op het terrein. De Distributiehal is een gigantische ruimte, en het hoge plafond versterkt dat gevoel alleen maar. In totaal moeten er tot 4000 bezoekers in de hal kunnen, maar de ruimte kan voor kleinere groepen worden opgedeeld met opblaasbare iglo-workshopzalen.

“Naast de Tabaksfabriek die al door de Van Nelle Fabriek werd geëxploiteerd, wordt de Distributiehal de tweede grote evenementenhal.”

Van Nelle Fabriek

 

Prospects & Concepts

De Distributiehal kon af en toe al worden gebruikt voor feesten, en werd deze week tijdens de zestiende editie van Art Rotterdam gebruikt voor de tentoonstelling Prospects & Concepts, van het Mondriaan Fonds. Dertien startende kunstenaars mochten de hal gebruiken om hun werk te vertonen.

De Van Nelle Fabriek trok dit jaar een recordaantal bezoekers voor Art Rotterdam. In totaal bezochten 25.000 kunstliefhebbers en -professionals de beurs; een stijging van 16 procent ten opzichte van 2014. Het was de zestiende editie van Art Rotterdam, en de tweede keer dat de beurs plaatsvond in de Van Nelle Fabriek.

Van Nelle Fabriek

 

[Foto’s: Van Nelle Fabriek | Rogier Bos | Erik Jansen fotografie]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.