Discover the finest spaces
Delen

Nieuw vergader- en winkelconcept in Amsterdam: Tonnie & Co.

Vind je vergaderen in een winkel een gek idee? Niet bij Tonnie & Co., de gloednieuwe ‘werkwinkel’ in de Amsterdamse Rivierenbuurt. In deze charmante locatie vervagen genres als koffiebar, interieurwinkel en vergader- en workshoplocatie tot een plek waar iedereen zich prettig voelt. Wij spraken met Tonnie van Beckhoven, de bedenker van het concept.

De vervaging van genres als vergaderlocatie, koffiebar en interieurwinkel – ook wel blurring genoemd – is sterk in opkomst in vergaderland. Eerder zagen we het onder meer worden toegepast als pop-up concept in The Loft van The Playing Circle, die een locatie een paar weken per jaar inrichten als interieurwinkel waar je alles wat je ziet kunt kopen. Bij Tonnie & Co. is dit doorgevoerd tot een permanent concept. En het mooie is: het vult elkaar ook echt aan. 

Huiskamer

Stappen we Tonnie & Co. binnen, dan zien we eerst een gezellige, huiskamer-achtige koffiebar. Het is een plek waar je kunt gaan zitten werken met een lekkere kop verse koffie, maar waar ook de koopwaar van de winkel staat uitgestald. De focus ligt op handgemaakte spullen, veelal geproduceerd door hobbyisten uit de buurt, maar ook in sociale werkplaatsen. Maar het gaat verder: ook de kasten waarin ze staan uitgestald, de tafels en stoelen zijn te koop.

Het idee voor een ‘werkwinkel’ ontstond toen Tonnie zag dat de winkel op de hoek van haar straat leeg kwam te staan. Ze was al eerder gevallen op de zaak: met drie deuren aan de straatkant en een uitgang naar een achtertuin zag ze direct de mogelijkheden. “Ik had al langer het idee om iets met handgemaakte spulletjes te gaan doen. In eerste instantie door mijzelf gemaakt, maar daarmee alleen kan ik geen winkel vullen, dus ook voor anderen. Veel mensen denken dat niemand hun handgemaakte spullen wil kopen, maar probeer het maar eens! Het is heel leuk als jouw zelfgemaakte spullen door iemand gekocht worden.”

Vergaderruimten

In Tonnie & Co. komt dan ook een bijzondere mix van mensen over de vloer, van zakelijke vergadergasten en flexwerkers die hier aan hun laptop met een kop koffie zitten te werken, tot mensen uit de buurt die hun houtwerk, gebreide sloffen of handbeschilderde servies komen langsbrengen voor de verkoop. “In eerste instantie was mijn plan dat mensen hier ter plekke hun producten konden gaan zitten maken, maar er bleek enorm veel interesse vanuit de zakelijke markt.”

Achter de winkel liggen daarom vier ruimten die te huur zijn voor besloten groepen. De Boardroom is geschikt voor de grotere vergaderingen, met ruimte voor 16 personen inclusief een eigen pantry met ijskast en een zithoek. De Work Shop grenst direct aan de werkwinkel en heeft plaats voor groepen tot 12 personen; De Tuinkamer is voor groepen tot 8 personen en heeft openslaande deuren naar de tuin; en De Coach, tot slot, is een rustige en lichte ruimte voor maximaal 4 personen. En natuurlijk kun je ook de werkwinkel zelf gebruiken om in kleine groepjes te werken.

De ruimten bij Tonnie & Co. zijn stuk voor stuk ingericht met vintage meubilair waarin en -op de producten uit de winkel staan uitgestald. De stoelen en tafels, de kastjes en alles wat je maar ziet kun je na afloop van je bezoek dus desgewenst ook mee naar huis of naar je eigen kantoor nemen. Maar ook de koffie die je drinkt komt uit handbeschilderde kopjes uit de winkel en de bloemen staan in vazen die je kunt kopen. “Het is heel leuk om te zien dat mensen na afloop van een vergadering vaak toch dat ene vaasje nog laten inpakken.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.