Discover the finest spaces
Delen

Nieuw & tijdelijk: Good Hotel Amsterdam

Aan de Westerdoksdijk is een nieuw tijdelijk hotel gepop-upt. Good Hotel Amsterdam is een nieuw hotelconcept, een drijvend hotel dat een jaar lang aan het IJ zal liggen alvorens het naar Rio de Janeiro wordt verscheept. Het nieuwe Good Hotel doet letterlijk goed, doordat het lokale Amsterdammers met een uitkering een kans geeft een nieuwe start te maken in de hospitality branche. Anders dan de meeste hotels werkt het Good Hotel niet vanuit een winstoogmerk, maar investeert het de winst in haar personeel, onderneming en partner-NGO’s.

Vergaderzalen

Good Hotel heeft 144 kamers, een bar, restaurant en een lobby om in te socializen en te werken. Daarnaast zijn er twee vergaderzalen. De ene ligt op de begane grond en de ander ligt op de eerste verdieping. Allebei de ruimtes hebben daglicht, uitzicht over het IJ en gratis WiFi.

“De missie van het hotel – Premium Hospitality with a Cause – werd het uitgangspunt voor het design: een hotelervaring en ontdekkingsreis in zeven stappen die de gasten op een prettige manier bewust maakt van het not-for-profit hotelconcept.”

Not-for-profit

Het interieurontwerp is modern en eigentijds en een samensmelting van lokaal met internationaal. In de kamers vind je onder andere kunstwerken geïnspireerd op de street art uit Rio de Janeiro. Twee jonge Nederlandse ontwerpers, Remko Verhaagen (art director) en Sikko Valk (lead designer), namen de uitdaging van het ontwerpen van Good Hotel Amsterdam aan. De missie van het hotel – Premium Hospitality with a Cause – werd het uitgangspunt voor het design: een hotelervaring en ontdekkingsreis in zeven stappen die de gasten op een prettige manier bewust maakt van het not-for-profit hotelconcept. De warme industriële stijl laat zich omschrijven als puur, simpel en origineel met een mix van Dutch Design klassiekers van o.a. Lensvelt en Moooi gemixt met simpele ontwerpen van Hema en speciaal voor het hotel ontworpen items.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.