Discover the finest spaces
Delen

Nieuw Fries Museum ontvangt koninklijk bezoek

Het nieuwe Friese Museum aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden wordt op vrijdagochtend 13 september geopend door Hare Majesteit Koningin Maxima. Het museum richt zich met steeds wisselende exposities op de ontwikkeling van Friesland, de Friese cultuur en haar inwoners.

Vier exposities
Na de opening zijn er vier exposities die voor korte of langere tijd te bezichtigen zijn. Ferhaal van Fryslân is een kennismaking met Friesland en de Friezen. De expositie Oud Geld gaat over schoonheid en macht tijdens de Gouden Eeuw. Het Fries Verzetsmuseum geeft een beeld van de beleving van de oorlog in de jaren 1940-1945. De tentoonstelling Horizonnen toont nationale en internationale moderne en hedendaagse kunst over Friesland.

Open en transparant
Het nieuwe museum kon mede worden gebouwd met geld uit de nalatenschap van de Friese architect Abe Bonnema. Naar zijn wens staat het in het centrum van de stad en is het ontworpen door architect Hubert-Jan Henket. Het museum heeft een open en transparante uitstraling, de bezoeker staat centraal. De entreehal is een openbare doorgang voor het publiek dat zich door het stadscentrum wil verplaatsen. In het museumgebouw is ook Film in Friesland gehuisvest, met onder andere Slieker Film met drie filmzalen

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.