Discover the finest spaces
Delen

Nieuw: BABEL in verbouwde OBA Oosterdok

Na een verbouwing van ruim een jaar is het eindelijk zover: de vernieuwde OBA op het Oosterdok is af. Met verbeterde faciliteiten zoals ruimere openingstijden, nieuwe studieplekken en als hoogtepunt een nieuw restaurant genaamd BABEL. Op de 7e verdieping herrees, uit een succesvolle samenwerking tussen Vermaat en ontwerpbureau TANK, deze plek om te eten, drinken en te ontmoeten – met mogelijkheden voor kleinschalige meetings en events.

TANK maakte het interieur van het centrale gebied compleet wit. De witte kleur dient als canvas voor het eten, drinken, de open keuken en de mensen. De centrale trap leidt de bezoeker langs een kastenwand vol mondiale kruiden en etenswaren direct in het hart van de witte zone. Vanuit dit centrale punt liet TANK transparante ribben over het plafond over de ruimte uitwaaieren die de verschillende zones met elkaar verbinden. In alle talen die in Amsterdam gesproken worden is ‘Leuk je te ontmoeten. Wat brengt je hier?’ op de ribben te lezen. Zo verbindt het niet alleen de verschillende zones, maar ook de bezoekers met elkaar.

Amsterdamse school

Het warme interieur van het restaurant-gedeelte vormt een sterk contrast met de centrale, witte zone. TANK koos voor riante banken en grote tafels zodat bezoekers altijd een meubelstuk delen. De overdaad aan bakstenen die de wanden bekleden is een subtiele knipoog naar de stijl van de Amsterdamse school. De diep-gele kleur die de keuken accentueert is een referentie aan de kleur van nieuwsgierigheid en creativiteit.

Vermaat

Vermaat bedacht een bijzonder nieuw horecaconcept dat helemaal past bij het publiek, de plek en de wensen van OBA. Vermaat ontwikkelde ook de culinaire signatuur van Babel. Samen met culinaire experts, wetenschappers en duurzame boeren stelden zij een menu samen waar bezoekers met een schoon geweten van kunnen genieten. Voor de recepten van het afwisselende aanbod haalde Vermaat inspiratie uit wereldrecepten en bezoekjes aan restaurants met vernieuwende creaties uit verschillende wereldsteden. De ingrediënten daarentegen komen zoveel mogelijk uit Amsterdam en omstreken. Om die reden verandert de kaart met de seizoenen mee.

Meetings en events

BABEL biedt ook mogelijkheden voor meetings en events. Er is een private dining-ruimte, grenzend aan het restaurant en dakterras, met een groot kookeiland. Deze ruimte met mooi uitzicht is bij uitstek geschikt voor besloten borrels, diners, seminars of andere samenkomsten met een capaciteit van veertig gasten. Naast de Open Keuken beschikt het gebouw over veel meer faciliteiten voor vergaderingen, workshops, congressen en presentaties.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.