Discover the finest spaces
Delen

Nationaal Militair Museum officieel geopend door Koning Willem-Alexander

Het Nationaal Militair Museum (NMM) op de voormalige vliegbasis in Soesterberg opent haar deuren. Op 11 december is het nieuwe museum en eventlocatie officieel geopend door Zijne Majesteit de Koning waarna Koning Willem-Alexander als eerste een rondleiding door het museum heeft gekregen.

Verhalen van de krijgsmacht
Het Nationaal Militair Museum toont de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in verleden, heden en toekomst. Verschillende grote objecten zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters zijn vanaf nu in het museum te bezichtigen. Het door de architecten Felix Claus en Dick Van Wageningen ontworpen museum neemt bezoekers mee in de wereld van de krijgsmacht en vertelt persoonlijke en aangrijpende verhalen van militairen en veteranen.

“Het Nationaal Militair Museum toont de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in verleden, heden en toekomst.”

 

Zwevend dak
Wat het gebouw zo bijzonder maakt, is de manier waarop de architecten de illusie van het zwevende dak hebben gecreëerd. De glazen gevel maakt dat de collectie letterlijk wordt uitgelicht en biedt tegelijk een mooi uitzicht over de omringende natuur.

 

Collecties samengevoegd
Zes themaruimtes laten zien hoe de krijgsmacht een onderdeel vormt met de wereld om ons heen. De collecties van het voormalige Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Legermuseum uit Delft zijn in het nieuwe NMM samengevoegd.

 

Meeting- en eventlocatie
Het museum is een indrukwekkende locatie voor vergaderingen, trainingen en zakelijke evenementen. Er zijn verschillende presentatie- en vergaderzalen beschikbaar voor uiteenlopende bijeenkomsten, van het auditorium tot de Schatkamer, van 10 tot 200 personen.

 

Park Vliegbasis Soesterberg
Het nieuwe NMM is gelegen in Park Vliegbasis Soesterberg, een van oudsher voor de Nederlandse militaire luchtvaart belangrijke plek. Het transparante gebouw verbindt het militaire erfgoed met de geschiedenis van de omgeving en het landschap. Tijdens een feestelijk openingsweekend op 13 en 14 december heeft het NMM haar deuren voor het grote publiek geopend.

[Foto’s: NMM | Anne Reitsma Fotografie]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.