Discover the finest spaces
Delen

MeetINoffice creatief met afgeschreven kantoorpanden

Afgeschreven vastgoed bestaat niet, is het motto van Jonathan Ruijter en Dennis Maaswinkel van MeetINoffice. Hun missie is om een voortrekkersrol te nemen in het herbestemmen van leegstaande kantoorpanden, door ze om te bouwen tot aantrekkelijke vergaderlocaties. Dit najaar openden de twee hun tweede locatie in Woerden.

Oplossing

Jonathan Ruijter legt het idee uit: “Wij voorzien dat in de toekomst meer oplossingen worden gezocht voor leegstaande kantoorpanden. Tien, vijftien jaar geleden gebeurde dat met oude fabrieken, maar vandaag de dag staan er ongelooflijk veel kantoorpanden leeg. Het voordeel van deze panden is dat ze nieuw zijn, dus ze hebben goede facilitaire voorzieningen en klimaatbeheersing. En ze zijn gebouwd om in te werken met grote groepen.”

“De saaie systeemplafonds zijn verdwenen, de muren zijn gestuukt en de radiatoren hebben we omkleed met stijlvolle houten steigerplanken.”

De sfeer van een afgeschreven kantoorkolos is wel wat anders dan een oude fabriek, erkent Ruijter. “In een oude fabriekshal richt je een spot op de muur en je hebt al een stoere uitstraling. Dat heb je hier niet, dus je moet creatief met de ruimte omgaan. Wij hebben het gebouw zoveel mogelijk van de jaren ’80 sfeer ontdaan.”

Inspiratie

De nieuwe locatie bestaat uit 3.000 vierkante meter aan congres-, vergader- en kantoorruimte, met een congreszaal voor 225 mensen en zeven vergaderzalen voor groepen tot 120 man. “We zijn begonnen met het slopen van al die kleine hokjes zodat er grote open ruimtes ontstaan. Dan hou je een betonnen karkas over, en vandaar hebben we het opnieuw opgebouwd en aangekleed. Het voordeel is dat we weinig hoefden te doen aan klimaatbeheersing, want kantoorpanden zijn goed geïsoleerd. Zo konden we meer investeren in het interieur. De saaie systeemplafonds zijn verdwenen, de muren zijn gestuukt en de radiatoren hebben we omkleed met stijlvolle houten steigerplanken. Het akoestiekprobleem hebben we opgelost door platen van gerecyclede spijkerbroeken aan het plafond te bevestigen. Het heeft een industriële look en feel gekregen.”

MeetINoffice liet zich bij de inrichting inspireren door de directe omgeving. “Niets is zo dodelijk als een verhaal over hoeveel stoelen je in een ruimte kwijt kunt en dat er een beamer is. Wij vertellen dus lokale verhalen. De inrichting van de ruimtes is geïnspireerd op typische streekproducten, zoals Reypenaer kaas, een molen en een lokale touwfabriek. Zo hangen in een van de ruimtes touwen uit touwfabriek G. van der Lee. Die touwen zorgen tegelijkertijd voor een mooie uitstraling en een goede akoestiek.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.