Discover the finest spaces
Delen

Mama Kelly nieuwe industriële hotspot in Den Haag

Den Haag heeft nu ook een industriële horecagelegenheid. Het oude Ketelhuis, naast de creatieve Caballero Fabriek, is omgebouwd tot een gloednieuw horecaconcept.

Het industriële pand heeft de afgelopen maanden een enorme metamorfose ondergaan, met behoud van de authenticiteit. Zo zijn de oude grote olieketels en de zware balkconstructies van het voormalig Ketelhuis nog nadrukkelijk aanwezig. Het interieur laat zich het best omschrijven als industrieel, design & urban, met comfortabele banken, stoere barkrukken en strakke tafels.

Nieuw concept

Het concept en het interieur werden in elkaar gezet door horeca interieurontwerpers De Horecafabriek. Eigenaar en ontwerper Rein Rambaldo werd benaderd door de gemeente Den Haag om een horecaconcept neer te zetten. “De gemeente Den Haag was op zoek naar iemand die hier een nieuw concept kon neerzetten, en kwam zo bij mij terecht. Of ik een concept kon bedenken, wat ze dan konden doorverkopen. Ik dacht meteen: dit moet ik zelf gaan runnen.”

“Het interieur laat zich het best omschrijven als industrieel, design & urban, met comfortabele banken, stoere barkrukken en strakke tafels.”

Rambaldo was al langer op zoek naar een showroom. “Ergens waar ze kunnen zien wat mijn stijl is. Van de week kwam hier een nieuwe klant langs die mijn werk nog niet kende. Die kan je meteen iets laten zien. Ik maak al jaren heel mooie ontwerpen, maar dan moet je toch altijd rekening houden met de smaak van een ander. In deze ruimte kon ik echt mijn eigen visie kwijt. In mijn eigen zaak wilde ik bijvoorbeeld graag leren banken. Dat is iets wat normaal heel moeilijk te verkopen is. Mensen gaan ervan uit dat het duur is, of dat het niet past. Terwijl ik juist heel erg van natuurlijke materialen houd.”

Zakelijke events

Maar Mama Kelly is meer dan een showroom voor De Horecafabriek. Zo wordt Mama Kelly ook beschikbaar voor als locatie voor zakelijke evenementen. “Er is hier zoveel ruimte, zakelijke aanvragen kunnen we gemakkelijk kwijt. Bij afhuur kunnen we in het restaurant zo 700 tot 1000 man plaatsen.”

In eerste instantie wordt het echter een restaurant. “We hebben dan ook geen kosten gespaard om goed personeel aan te trekken. Zoals IJsbrant Wilbrenninck, die jarenlang de rechterhand was van Herman den Blijker en een echte barbequespecialist is. Voor de bar hebben we David Trampe aangetrokken, hij is dé cocktailman, en Stefan Coster als barrista – die was afgelopen jaar nog finalist bij het Durch Barrista Championship.”

Sluitend geheel

Volgens Rambaldo is goed personeel van levensbelang voor een goed restaurant. “De horeca is veranderd sinds de crisis. Er komt meer bij kijken dan goed eten serveren. Je hebt goed personeel nodig. Alles moet van de beste kwaliteit zijn, dat is heel belangrijk.” Hij vervolgt, verwijzend naar zijn nieuwe restaurant: “En met zo’n mooie setting als hier maakt het een sluitend geheel.”

[Foto’s: Mama Kelly]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.