Discover the finest spaces
Delen

Magic World of Lights opent in evenementenhal Roermond

Magic World of Lights, zo heet de nieuwe permanente versie van het China Light Festival in het Designer Outlet Centre Roermond. 80.000 LED-lampjes verlichten bezienswaardigheden van over de hele wereld in één grote hal. Een attractiepark voor jong en oud, vertelt René Bergmans namens de organisatie. Én, nog belangrijker, met mogelijkheden voor zakelijke meetings en events.

Wat moeten we ons precies voorstellen bij Magic World of Lights? Bergmans: “Je komt aan bij de grote hal, een enorme open ruimte, die helemaal donker is gemaakt. In de hal staan herkenbare objecten vanuit de hele wereld, zoals de Eiffeltoren. Het zijn constructies van staal en doek, van binnenuit uitgelicht wat  in die donkere hal een heel mooi gezicht is. Het thema is Around The World in 80.000 Lights.”

magic world of lights

Het idee is dat je telkens een nieuwe wereld binnenstapt, van cultuur naar cultuur. Bij ieder onderdeel krijg je informatie over het gebouw en over de plek waar je die in het echt kunt vinden. Centraal in de hal vinden we een horecapaviljoen met eten en drinken uit verschillende culturen.

Jazz City Hall

De evenementenhal is gevestigd in de Jazz City Hall, een groot gebouw bij het drukbezochte Designer Outlet Centre. Jawel, ook bekend van Yumble – het indoor attractiepark ‘van de toekomst’ dat spijtig genoeg al binnen vier maanden failliet ging. Dat zal niet het geval zijn bij Magic World of Lights, meent Bergmans. “Het idee is afkomstig van de succesvolle China Light Festivals, die we in de winter in België en Nederland hebben gehouden. Dat concept was altijd tijdelijk, maar scoorde al hoge bezoekersaantallen. Nu hebben we dat op grote schaal doorgezet, meer dan veertig Chinese kunstenaars hebben eraan meegewerkt. En we hebben een belangrijke component toegevoegd: vergaderingen en events voor het bedrijfsleven.”

Boven de grote hal met de attracties is een speciale evenementenruimte gemaakt, geschikt voor meetings, presentaties en feesten. Bezoekers kunnen tijdens de meeting het attractiepark bezoeken, na sluitingstijd kan de grote hal ook bij het event worden betrokken. Magic World of Lights opent op 30 april 2016 en blijft in ieder geval voor de duur van een jaar.

59À˛

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.