Discover the finest spaces
Delen

Luxueus, elegant en gastronomie op topniveau: Waldorf Astoria Amsterdam geopend

Het nieuwe, luxueuze, hotel is gevestigd in zes grachtenpanden uit de zeventiende en achttiende eeuw.  De voormalige patriciërshuizen vertellen elk een eigen verhaal. De monumentale grachtenlocatie, tussen Utrechtsestraat en Reguliersgracht, maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en is een echte aanwinst voor het luxesegment van de hoofdstad.  De unieke entree en majestueuze trap naar een ontwerp van Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III, verlenen het hotel zijn grandeur.

Restaurant en meeting rooms
In het hotel genieten gasten van gastronomie op topniveau volgens de filosofie van Restaurant De Librije. Het hotel beschikt voorts over bijzondere meeting rooms en private dining voorzieningen en een exclusieve Guerlain Spa. Couturier Jan Taminiau ontwierp de outfits voor het medewerkersteam. De bloemwerken die het hotel zullen sieren, zijn afkomstig van de bekende Amsterdamse bloemist Ivy.

Roberto Payer, General Manager Waldorf Astoria Amsterdam: “Dit hotel is een prachtige aanwinst voor de stad. De combinatie van fraaie architectuur, de fantastische locatie en de historische achtergrond staat garant voor een werkelijk unieke ervaring voor elke gast. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn team de ‘True Waldorf Service’ te bieden, waarbij we onze gasten steeds weten te blijven verrassen en hun verwachtingen te overtreffen.”

Interieur: ingetogen luxe
Voor het ontwerp van het interieur ontwikkelden Waldorf Astoria en het Britse G A Design International een eenduidige visie. Het uitgangspunt was een beleving te creëren voor hotelgasten en bezoekers waarbij zij het historisch erfgoed van de panden en omgeving ervaren in samenhang met een luxueuze hedendaagse setting. Zoals dat ook geldt voor het design in de meer dan 25 andere Waldorf Astoria locaties over de hele wereld, van Shanghai tot Panama. Elk aspect van het hotel straalt ingetogen luxe uit; van het verfijnde serene interieur dat refereert aan de grachten en beroemde schilderijen van Hollandse meesters, tot aan de framed views; mooie doorkijkjes en fraai ingekaderde uitzichten op de gracht en binnentuin.

De ambiance is authentiek en sfeervol. Ook de moderne, verrassende accenten sluiten aan bij de historie van de panden.

 

Gastronomie op topniveau
Jonnie en Thérèse Boer, eigenaren van het internationaal bekende 3-sterrenrestaurant De Librije en 2-sterrenrestaurant Librije’s Zusje in Zwolle worden verantwoordelijk voor alle restauratieve voorzieningen in het Waldorf Astoria Amsterdam. Sidney Schutte, voormalig Chef-kok van restaurant De Librije, is teruggekeerd uit Azië en heeft als Executive Chef de dagelijkse leiding. Het hotel huisvest onder andere gastronomisch restaurant Librije’s Zusje Amsterdam. Geralda Joziasse is F&B manager in Waldorf Astoria Amsterdam en Ruben Schuuring restaurantmanager. Beiden zijn ook afkomstig van De Librije.

Gasten treffen in Waldorf Astoria Amsterdam de wereldberoemde Peacock Alley bar/lounge aan en kunnen in de voormalige bankkluis The Vault terecht voor een cocktail. De originele Rococo Maurer Room is voor private dining.

World of Guerlain
De exclusieve Spa in Waldorf Astoria Amsterdam is een bijzondere aanwinst voor spa- en wellnessliefhebbers in de Benelux. In de World of Guerlain kunnen hotelgasten en bezoekers zich onderdompelen in de legendarische luxe van Waldorf Astoria en zich overgeven aan een persoonlijke beautybehandeling die alle zintuigen streelt en voor volmaakt welbevinden zorgt. En dat alles op een van de mooiste locaties van de hoofdstad. De World of Guerlain is een plek om volledig tot rust te komen. De luxueuze Spa, met relaxing lounge en drie behandelkamers, is riant gelegen op de benedenverdieping, grenzend aan de fraaie binnentuin. Het stijlvolle interieur, in combinatie met subtiel toegepaste neutrale kleuren, verlenen de Spa een serene sfeer. De behandelingen worden uitgevoerd door speciaal opgeleide en gekwalificeerde Guerlain-schoonheidsspecialistes. Alle behandelingen zijn gebaseerd op de befaamde Guerlain-massagetechniek, bekend sinds 1939, toen het merk het eerste ‘Institut de Beauté’ opende in Parijs.

Spabezoekers kunnen tevens gebruikmaken van andere exclusieve faciliteiten, waaronder sauna, stoomcabine, een verwarmd binnenzwembad en heerlijke ontspanningsruimte, met uitzicht over de tuin.

Over Waldorf Astoria Hotels & Resorts
Waldorf Astoria Hotels & Resorts is een keten van 25 unieke hotels en resorts, elk met een eigen verhaal en identiteit, op de meest gewilde locaties ter wereld. De hotels hebben een aantal dingen gemeen: een inspirerende omgeving en een ongeëvenaard serviceniveau. De True Waldorf Service staat elke keer weer garant voor een onvergetelijk verblijf. Persoonlijke assistenten bieden service op maat en staan de gast vanaf reservering tot check-out met raad en daad terzijde. Toprestaurants, 12 golfbanen van wereldklasse en 23 luxe spa’s: Waldorf Astoria staat garant voor unieke locaties en onvergetelijke ervaringen. Waldorf Astoria is het luxemerk van hotelketen Hilton Worldwide. Er bestaan inmiddels plannen om nog 12 nieuwe Waldorf Astoria Hotels te openen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.