Discover the finest spaces
Delen

Locatie in de steigers: Meetables in Ouderkerk

De nieuwste locaties, nog voor ze zijn geopend: bij GreaterVenues bent u altijd op de hoogte. Dit keer nemen we u mee achter de steigers van Amstelzijde 45 in Ouderkerk aan de Amstel. In januari 2016 gaat deze bijzondere vergaderlocatie open.

Bij Meetables zijn momenteel zeven locaties in en rondom Amsterdam aangesloten. Exclusieve vergaderlocaties op bijzondere plekken. Momenteel wordt gewerkt aan de achtste locatie, in Ouderkerk aan de Amstel. Een oude garage aan het water, die wordt omgebouwd tot een van de grootste Meetables locatie tot nu toe. Het gebouw stond de afgelopen veertig jaar leeg en verkeert in deplorabele staat.

“De totaalbelevenis die Ruppert met deze nieuwe locatie wil bewerkstelligen lijkt nog ver weg, maar de bouw is al in volle gang. Over negen maanden gaan we iets beleven.”

Totaalbelevenis

“Ik ben erg geïnspireerd geraakt door de column over zintuigenmarketing van Stijn Oude Vrielink. Hoe je gebruik kan maken van de zintuigen horen, zien, voelen ruiken en proeven. Zodra je hier de deur open doet moet je een andere wereld binnenstappen, waarin alles klopt.”

Jacintha Ruppert staat op de plek waar eens de werkplaats was van de garage. Het moet de vergaderplek worden van de nieuwe locatie in Ouderkerk. Boven haar is slechts een stalen karkas: het dak is weg gesloopt. Uit het plafond van een naastgelegen ruimte klinkt een doffe klap, en meteen dwarrelt er stof naar beneden. De totaalbelevenis die Ruppert met deze  nieuwe locatie wil bewerkstelligen lijkt zo nog ver weg, maar de bouw is al in volle gang. Over negen maanden gaan we iets beleven.

“De transparantie uit het oude gebouw blijft bewaard, met veel doorkijkjes. Het pand krijgt een industriële uitstraling, een knipoog naar de oude bestemming.”

De Amstelzijde in Ouderkerk is de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire strook. Net buiten Amsterdam, op een mooie plek aan een bocht in de Amstel met diverse goede restaurants. Maar op Amstelzijde 45 bleef het stil. Het is inmiddels veertig jaar geleden dat de laatste auto wegreed uit de voormalige garage. “Een doorn in het oog van de Ouderkerkers”, vertelt Ruppert. Vijf jaar geleden begon zij iets verderop aan de overzijde haar eerste locatie, de Amstel Tafel. “Dit is een gebied waar veel behoefte is aan goede locaties. Het is een unieke plek, zo rustig en toch centraal gelegen.”

Beschermd dorpsgezicht

Het gebouw bestaat uit drie panden, achter elkaar. Aan de waterkant ligt de monumentale gevel, die onderdeel uitmaakt van het beschermde dorpsgezicht. Op deze plek komt een bar en een zitgedeelte. Hier kan straks de lunch worden genuttigd of een borreltje worden gedronken. In het middelste deel ligt een groter pand met drie verdiepingen. Hier komt op de begane grond de keuken, ruim opgezet zodat die ook gebruikt kan worden voor kookworkshops. Op de eerste verdieping komt een extra vergaderruimte die ook voor private dining ingezet kan worden en op de bovenste verdieping komt het kantoor van Meetables.

Aan de achterzijde was vroeger de werkplaats, in een uitbouw die momenteel dakloos door het leven gaat. Hier komt het vergadergedeelte. In het dak komt over de hele lengte een lichtstraat – een lange rij dakramen zodat er veel natuurlijk licht is.

Transparantie

Momenteel is Ruppert in gesprek met interieurontwerper Jeroen van Zwetselaar. Wat ze voor ogen heeft? “De transparantie uit het oude gebouw blijft bewaard, met veel doorkijkjes. Het pand krijgt een industriële uitstraling, een knipoog naar de oude bestemming. Subtiel zullen elementen daarvan terugkomen in het interieur.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.