Discover the finest spaces
Delen

Leidinghuis wordt luxe suite: slapen in de Westergasfabriek

Deze maand is de lang gekoesterde wens van de Westergasfabriek uitgekomen. Het Leidinghuis werd getransformeerd tot een stoer en eigenzinnig appartement. De twee halfronde uitbouwen van de Gashouder vormen samen het Leidinghuis. Het is de enige locatie op de Westergasfabriek waar nog de sporen van machinerie uit de fabriekstijd te zien is.

Bijzondere sfeer
De fabrieksleidingen, de antieke tegeltjes, de houten dakconstructie en de booggewelven geven het gebouwtje een bijzondere sfeer. Architect Martijn Bleichrodt tekende voor het interieur, en ontwierp een badkamer in de gewelven en een slaapkamer onder de houten dakspanten. Op de entresol is een keukentje en een bibliotheek gemaakt. Ontwerper Piet Hein Eek  ontwierp het meubilair, met beneden een knaloranje eettafel en dito kroonluchter.

Privé-plek
Het Leidinghuis is te huur in combinatie met de Gashouder, als VIP-ruimte of als privé-plek voor de keynote speaker of artiesten. Maar het is ook apart te huur voor een bruiloftsnacht, een bespreking of een diner in kleine kring. In het Leidinghuis kunnen twee mensen slapen. Voor een borrel of een nazit kunnen er een kleine 40 mensen terecht.

Behoud van originele details
Het Leidinghuis is in 1902 gebouwd om de afsluiters te herbergen, waarmee de aan- en afvoer van het gas werd gecontroleerd. De afsluiters staan er nog steeds. Het Leidinghuis is jarenlang niet in gebruik geweest. Om deze ruimte de aandacht te geven die het verdient is de locatie onlangs, met behoud van alle originele details, volledig gerestaureerd.

[/vc_column_text]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.