Discover the finest spaces
Delen

LAB-44: Nieuwe horeca hotspot en vergaderlocatie in Zaandam

LAB-44 opende deze maand in een meer dan honderd jaar oud laboratoriumgebouw op het monumentale Hembrugterrein in Zaandam. Het gebouw werd in het afgelopen jaar volledig gerestaureerd en verbouwd tot een multifunctionele horeca hotspot. De nieuwe locatie is naast een restaurant ook vergaderlocatie, brouwerij en pizzabakkerij.

De eigenaar en initiatiefnemer van LAB-44 is Paul Riteco, ook eigenaar van restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis op de Zaanse Schans in Zaandam en Brouwerij Hoop in Zaandijk. Zijn nieuwste locatie bevindt zich op het Hembrugterrein en combineert qua uitstraling het beste van beide locaties: de stoere industriële vibe van Brouwerij Hoop en het authentieke en monumentale van De Hoop op d’Swarte Walvis.

Industrieel erfgoed

LAB-44 heeft een industriële look, met een terras met uitzicht over de Zaan en het Noordzeekanaal. In het oude laboratorium zijn ook andere bedrijven gevestigd, waar op ambachtelijke wijze voedsel wordt gemaakt. Zo is er een pizzabakkerij en wordt hier Zaanse Sambal geproduceerd, maar vinden we hier ook een ‘Paplab’, waar in samenwerking met Lassie varianten van rijstepap worden gemaakt. In het pand zit bovendien een nieuwe vestiging van brouwerij Hoop, inclusief een testlab waar nieuwe bieren getest worden.

LAB-44 als vergaderlocatie

Naast een restaurant en plek waar bier wordt gebrouwen en voedsel geproduceerd, heeft LAB-44 ook twee vergader- en receptieruimten voor bijeenkomsten tot 25 man. De sfeer en uitstraling die de gast in het restaurant vindt, is ook doorgetrokken naar deze ruimten. Hier is de industriële uitstraling gemixt met vrolijke kleuren.

LAB-44

Monumentale panden

Het gebouw, ooit in gebruik als laboratorium waar proeven werden gedaan met gifgas, verkeerde de laatste jaren in slechte staat. Met behulp van een provinciale subsidie heeft Stadsherstel Amsterdam de restauratie op zich genomen. Op het Hembrugterrein staan tientallen monumentale panden in een bosachtige omgeving. Het terrein van ruim 42 hectare is volop in ontwikkeling. Het Hembrugterrein en deze gloednieuwe vergaderlocatie zijn makkelijk te bereiken per openbaar vervoer, op 20 minuten reizen van Amsterdam Centraal.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.