Discover the finest spaces
Delen

Laat je omringen door kunst tijdens je event bij nieuwe locatie Het HEM

In een voormalige kogelfabriek op het Hembrugterrein in Zaandam zit sinds kort Het HEM. Een plek waar kunst, verschillende horeca en een bibliotheek samen komen. Ook zijn er allerlei ruimten te huur voor bijvoorbeeld congressen, awarduitreikingen of hackathons. Doordat de kunstprogrammering elk seizoen verandert, word je er telkens weer verrast.

Het Zaanse Hembrugterrein was sinds 1895 jarenlang de plek waar vuurwapens, artillerie en munitie werd gemaakt voor het Nederlandse leger. Dit stopte officieel in 2003 en in de loop der jaren hebben steeds meer van de gebouwen een tijdelijke of definitieve invulling gekregen. Zo ook de voormalige kogelfabriek van tweehonderd meter lang aan het Noordzeekanaal, waar Het HEM sinds deze zomer is geopend. Het pand bestaat uit verschillende expositieruimtes, een bibliotheek, een café-restaurant met een terras aan het water, een muziekbar en restaurant Europa. “Te midden van de kunst en cultuur waar het bij ons om draait, bieden we de vrijheid om je eigen evenement vorm te geven. De kunstwerken en het verhaal dat we vertellen vormt een mooie toevoeging op je programma en moet je zien als iets wat je bij de locatie cadeau krijgt”, vertelt Edmée Loupatty van Het HEM.

Het HEM

Het enorme gebouw van Het HEM bestaat uit tientallen industriële ruimten die gebruikt kunnen worden voor vergaderingen of allerlei soorten events. Zo is er bijvoorbeeld een ruime en lichte Studio van waaruit je uitzicht hebt over het water. Deze ruimte is perfect voor vergaderingen of brainstormsessies. De verschillende soorten horeca, waaronder café-restaurant Het HEM met een terras aan het water, kunnen allemaal gebruikt worden voor je evenement. Net zoals de expositieruimten. Edmée: “Alle ruimten variëren in formaat en sfeer.”

Elk seizoen nodigt Het HEM een gastcurator uit om zijn of haar verhaal te vertellen door middel van een presentatie van kunst, muziek, performances, dans, maatschappijkritische programma’s en educatieve activiteiten. Iedereen kan dit programma van donderdag tot en met zondag bezoeken. Op die dagen is Het HEM dan ook deels te huur. Van maandag tot en met woensdag kun je het complete gebouw afhuren voor je event. Catering en aankleding kan, als je dat wil, volledig uit handen genomen worden door de verschillende partners waarmee de evenementenlocatie samenwerkt. 

Het HEM, Zaandam
Foto: Cassander Eeftinck- Schattenkerk
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.