Discover the finest spaces
Delen

Jonge professionals runnen nieuwe evenementenlocatie in Brabants landhuis

Middenin de Brabantse weilanden, vlakbij Breda, ligt de nieuwste woon- en werkplek van Je m’appelle Company. Er is rust en er is ruimte. Heel veel ruimte. Het prachtige oude landhuis dat de afgelopen jaren is gerenoveerd, biedt plek aan jonge professionals om er zowel te wonen als werken. Daarnaast is er ook een apart gebouw van 400 vierkante meter voor vergaderingen, feesten of andere soorten events. Een bijzondere plek waar het bruist van de ideeën. 

Je m’appelle Company startte in 2016 met een pand in Amsterdam waar 25 jonge ondernemers konden wonen én werken. Het concept was toen helemaal nieuw in Nederland en door oprichter Tijn Hoyng opgepikt uit Amerika. Deze zomer opende het bedrijf een mysterieuze en exclusieve evenementenlocatie in Amsterdam West: de Club. Een voormalige nachtclub met een rauwe industriële sfeer waar je totaal weg bent van de buitenwereld. “Die rust en bijzondere sfeer willen we meenemen naar het nieuwe landhuis. Een modern hutje op de hei waar je je met je team echt even kan onderdompelen in een bepaald project. En omdat er geen buren zijn, kun je flink uitpakken met je event of feest”, legt Tijn uit. Het landhuis en de andere gebouwen zijn onlangs helemaal gerenoveerd door leegstandsbeheerder Camelot, met wie Je m’appelle Company samenwerkt. Totdat het pand verkocht wordt, kan Je m’appelle Company er gebruik van maken.

Je m’appelle Brabant

Het sprookjesachtige landhuis van Je m’appelle Brabant ligt middenin het bos en de weilanden. Er omheen grazen koeien en af en toe lopen er wilde reeën langs. Het landgoed beslaat een paar hectare, dus je moet eerst zo’n 600 meter rijden voordat je bij de villa aankomt. Tijn: “Als je er eenmaal binnenloopt, ben je eigenlijk al helemaal zen. Ik vind het heerlijk om hier te wonen en werken. Heel inspirerend. Eigenlijk woon ik in Amsterdam, maar ik ben meer in Brabant dan daar inmiddels.”

Het grote bijgebouw voor vergaderingen en evenementen wordt overdag gebruikt als werkruimte door de ondernemers die er wonen. Maar ‘s avonds en in het weekend is er plek voor zo’n 250 personen. Daarnaast is er een grote tuin die ook gebruikt kan worden. “Verder leent de grote woonkamer in het landhuis zelf zich ook heel goed voor wat kleinere presentaties of meetings. Bovendien proef je daar echt de sfeer van Je m’appelle. In Amsterdam merken we altijd hoe leuk bedrijven het vinden dat er bij ons af en toe een jonge professional langsloopt om wat te drinken te pakken in de keuken, of om even te gaan douchen bijvoorbeeld. Je bent eigenlijk te gast in ons huis, maar we zorgen er wel voor dat alles er perfect uitziet en op rolletjes loopt.”

Overnachten

Bij de grote werkruimte naast het landhuis zitten ook een aantal slaapkamers, badkamers en twee keukens. Je kunt dus ook blijven overnachten tijdens een fikse heisessie. Tijn: “Alle slaapkamers worden voorzien van het prachtige beddengoed van Amalia Home Collection uit Portugal, waar we ook een vestiging van Je m’appelle hebben. Zij gaan bovendien van één van onze kamers een Guest House maken voor hun producten. Super tof!” Ook gaat Philips weer zorgen voor slimme Hue verlichting, net zoals bij de Club. “Hierdoor kun je je event bijvoorbeeld verlichten met de kleuren van je bedrijf.”

“We hebben deze nieuwe vestiging natuurlijk in de eerste plaats om Brabants talent een plek te geven waar ze samen met likeminded mensen aan hun bedrijf kunnen werken. Maar daarnaast denk ik dat we hier geweldige evenementen kunnen realiseren. Natuurlijk ondersteunen wij waar we kunnen en kan de catering en aankleding gewoon geregeld worden. Het gaat er vooral om dat wij echt overal voor open staan. Hier heb je de ultieme rust en vrijheid”, aldus Tijn.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.