Discover the finest spaces
Delen

Sergio Herman opent restaurant The Jane in de kapel van een voormalig militair ziekenhuis in Antwerpen

Het nieuwe restaurant van chef-koks Sergio Herman en Nick Bril is gevestigd in de kapel van een voormalig militair ziekenhuis in het Antwerpse Groen Kwartier. Met een getatoeëerde keuken, costum made kleding en volop aandacht voor kunst en design hoopt het duo een nieuwe beleving neer te zetten. Herman en Bril zijn ruim drie jaar bezig geweest met de voorbereidingen van hun restaurant. Sergio Herman: “Uit eten gaan is voor mij meer dan een bord waanzinnig eten; de beleving is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Daarom moeten niet alleen de gerechten, maar ook alles daaromheen onze visie en ons gevoel uitstralen. Van de front desk tot de tafelkleden en van borden tot de broodmandjes: alles in The Jane is speciaal voor ons gemaakt. Dat kost tijd.”

Mode, kunst en design
Voor The Jane is samengewerkt met verschillende kunstenaars, ontwerpers en deejays. De Nederlandse Piet Boon en René Nijboer tekenden voor het interieur en het personeel draagt speciaal ontworpen kleding.

Andere blikvangers zijn de speciaal voor The Jane ontworpen glas-in-lood ramen, een neon doodskop en een 800 kilo wegende kroonluchter met 150 lichtpunten.

 

Keuken
In de als atelier vormgegeven keuken staat chef-kok Nick Bril, Herman’s voormalig rechterhand bij het inmiddels gesloten driesterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Bril is samen met Herman verantwoordelijk voor zowel het menu als de à la carte kaart waarop ook enkele klassiekers van Oud Sluis zullen staan. Bril: “Het is mega spannend om na al die jaren Oud Sluis iets nieuws neer te zetten. Natuurlijk, ik ben bloednerveus. Maar we hebben vorige week een aantal proefdiners gedraaid en we zijn er nu klaar voor.”

Upper Room Bar
De inpandige food- en cocktailbar Upper Room Bar is eveneens vorige week geopend. De Upper Room bar heeft een aparte kaart. Naast wijnen worden er cocktails en speciaalbieren geschonken.

Openingstijdens en reserveren
The Jane biedt plaats aan zo’n 65 gasten en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner. De Upper Room Bar telt 40 couverts en hanteert dezelfde openingsdagen. Reserveren voor The Jane en de Upper Room Bar kan via de website. Voor The Jane wordt een reserveringstermijn van drie maanden gehanteerd; voor de Upper Room Bar is dit een termijn van een maand. De komende drie maanden is The Jane inmiddels volledig volgeboekt.

Over Sergio Herman
Herman (1970) kookte vijfentwintig jaar lang in het familierestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Herman was sinds 2005 in bezit van drie Michelinsterren en stond acht jaar in de Top 50 van The World’s 50 Best Restaurants. Ondanks dit succes besloot hij in december 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten zodat hij zich kon toeleggen op nieuwe projecten. Naast The Jane in Antwerpen heeft Herman sinds 2010 het met een Michelinster bekroonde restaurant Pure C in de badplaats Cadzand. Ook is hij mede-eigenaar van de culinaire uitgeverij Minestrone. Herman staat bekend om zijn lichte bereidingen, fijne zuren en grote gevoel voor schoonheid.

Fotografie: 
Foto 1 en 2: Eric Kleinberg Photography
Foto 3: Rahi Rezvani

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.