Discover the finest spaces
Delen

In beeld: Hard Rock Hotel Amsterdam American

Eindelijk is het zover: Nederland heeft zijn eerste Hard Rock Hotel! Hard Rock Hotel Amsterdam American opende vrijdag 12 juni haar deuren aan het Leidseplein. Het hotel is gevestigd in een van de beroemdste Art Nouveau-gebouwen van de stad, het American Hotel. Het historische gebouw uit 1903 is door interieurontwerper Feran Thomassen gerenoveerd met behoud van de historische decoratieve elementen, zoals de glas-in-loodramen en de clair-obscur-schilderijen. De muren van het hotel zijn ook versierd met kenmerkende Hard Rock memorabilia, waaronder dierbare bezittingen van artiesten als Elton John, Slash en John Lennon. Twee super toffe meeting- en eventrooms bieden samen ruim 230 vierkante meter ruimte voor sociale evenementen en bedrijfsbijeenkomsten.

“Amsterdam is een entertainment hotspot met een ongelooflijke sfeer, en de perfecte plek om een Hard Rock Hotel te verwelkomen” verklaart Dale Hipsh, Senior Vice President van Hard Rock Hotels zijn keuze om een hotel te openen in onze hoofdstad. “We verheugen ons om ons nieuwste hotel te zien openen in zo’n iconische stad met een sterke muzikale achtergrond, die Hard Rock-gastvrijheid naar een van de meest bruisende locaties van Amsterdam brengt.”

Hard Rock-Services

Het legendarische Café Americain, dat tot ons Cultureel Erfgoed behoort, blijft onveranderd. Het café combineert een klassiek interieur met eigentijdse gastronomie en geeft een moderne draai aan geliefde, klassieke gerechten met Nederlandse ingrediënten en producten van lokale oorsprong. Naast het Café is Bar Americain gevestigd. Deze iconische hotelbar heeft door de jaren heen een scala aan beroemde artiesten mogen verwelkomen, en dat is terug te zien in de foto’s van beroemdheden die de muren sieren. Gasten genieten van Hollandse bitterballen en een ambachtelijke cocktail op het terras, of nemen een drankje in de lobby van het hotel of de naastgelegen ‘GMT +1’. Deze laatste ruimte kan afgesloten dienen als zaal voor evenementen, net als de Mata Hideaway – een verborgen vergaderruimte geïnspireerd op de Marrakesh Express.

Een Hard Rock Hotel heeft natuurlijk ook speciale Hard Rock-services. Een daarvan is het programma ‘The Sound of Your Stay’, waarmee gasten een Fender-gitaar – compleet met versterker en koptelefoon – of een Crosley-platenspeler kunnen reserveren voor een geïmproviseerde jamsessie op de kamer.

Hard Rock Hotels

Hard Rock International (HRI) is met vestigingen in 75 landen, verspreid over 259 locaties – waaronder hotels, casino’s, Rock Shops en Cafés – een van de meest bekende bedrijven wereldwijd. Wat ooit begon met een gitaar van Eric Clapton is uitgegroeid tot een waardevolle collectie van meer dan 83.000 muziekmemorabilia, die worden tentoongesteld in vestigingen over de hele wereld.

Voor ons voelt het openen van het eerste Hard Rock Hotel van Nederland op deze historische plek als een perfecte match”, aldus Léon Dijkstra, CEO van Eden Hotels. “Het hotel heeft een zeer rijke muziekgeschiedenis en ligt in de buurt van alle iconische podia die Amsterdam te bieden heeft. Als Hard Rock Hotel Amsterdam American laten we muziek en cultuur voortleven op een plek waar artiesten al tientallen jaren samenkomen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.